Журналісти з Луганщини ініціюють створення нової регіональної організації НСЖУ

Журналісти з Луганщини ініціюють створення нової регіональної організації НСЖУ

21 Вересня 2015
1528
21 Вересня 2015
12:01

Журналісти з Луганщини ініціюють створення нової регіональної організації НСЖУ

1528
Журналісти з Луганщини ініціюють створення нової регіональної організації НСЖУ
Журналісти з Луганщини ініціюють створення нової регіональної організації НСЖУ

Майже 30 журналістів з різних міст Луганщини ініціюють створення структури Національної спілки журналістів України (НСЖУ), яка у статутний спосіб зможе відродити роботу Спілки у регіоні, де осередок не проводить своєї діяльності з часу окупації Донбасу. Про це йшлося на організаційному зібранні журналістів у Сєвєродонецьку (Луганська область) 18 вересня, повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, центральний офіс Спілки другий рік поспіль надає допомогу луганським колегам, однак у кожній області має діяти активний місцевий осередок, який координуватиме захист інтересів своїх членів.

 

«Правління та секретаріат Спілки приділяє особливу увагу допомозі колегам з Донецької та Луганської областей. Це і посильна матеріальна допомога, і бронежилети для відряджень на передову, і тренінги з безпеки. Але необхідно посилити вплив місцевих осередків Спілки на життя і діяльність журналістів Луганщини. Якщо Донецьку облорганізацію НСЖУ її керівництво перереєструвало у Маріуполі, то Луганська залишається «замороженою», її керівництво перебуває у окупованому обласному центрі», - наголосив пан Томіленко.

 

З квітня робоча група НСЖУ з питань допомоги луганським колегам вивчала питання кращої організації роботи Спілки на Луганщині, протягом літа проходило обговорення ситуації з місцевими активістами НСЖУ. Про можливість утворення нової регіональної організації у відповідності зі статутом Спілки присутніх на зборах у Сєвєродонецьку проінформувала головний юрист НСЖУ, член секретаріату та правління Спілки Тетяна Котюжинська.

 

«Остаточне рішення про створення Луганської регіональної організації Спілки може бути прийняте  лише на засіданні правління НСЖУ, яке проходитиме у грудні цього року. До цього часу місцеві активісти мають провести установчі збори організації, затвердити проект Статуту на основі Статуту НСЖУ та обрати керівні органи», - зазначила пані Котюжинська.

 

Про результати роботи місцевої ініціативної робочої групи з підготовки зібрання журналістів Луганщини  розповіла її голова Тетяна Вергун.  Вона наголосила, що група вирішила не торкатися питання членства тих журналістів, що залишилися на окупованій території. «Потрібно документувати тільки ті випадки, коли журналісти вели відверту пропаганду терористичних організацій. А якщо людина просто залишилась з якихось причин на території, не треба її за це засуджувати», - вважає пані Вергун.

 

Загальним голосуванням створено Координаційну раду із проведення установчих зборів регіональної організації з 10 журналістів. До її складу увійшли: Тетяна Вергун, Марина Животкова, Валерій Кіхтенко, Дмитро Кліманов, Софія Лавренюк,  Володимир Мартинов, Юлія Огданська, Олена Особова, Семен Перцовський та Оксана Шило.

 

Нагадаємо, у липні стало відомо про плани провести  збори активу Луганської обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ), в ході якого вирішити питання подальшої роботи професійного журналістського об'єднання  Луганщини. Як зазначили в НСЖУ, проблеми діяльності Луганського обласного осередку НСЖУ пов'язані з тим, що керівництво організації (Олександр Панков) і значна частина активу знаходяться на території так званої «ЛНР».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду