За фактом нападу бійців «Айдару» на журналістів порушено справу про перешкоджання професійній діяльності

За фактом нападу бійців «Айдару» на журналістів порушено справу про перешкоджання професійній діяльності

21 Вересня 2015
3968
21 Вересня 2015
11:32

За фактом нападу бійців «Айдару» на журналістів порушено справу про перешкоджання професійній діяльності

3968
За фактом нападу бійців «Айдару» на журналістів порушено справу про перешкоджання професійній діяльності
За фактом нападу бійців «Айдару» на журналістів порушено справу про перешкоджання професійній діяльності

Слідчим відділенням Миколаївського РВ УМВС розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» за фактом нападу військовослужбовців на представника одного з інтернет-видань. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Миколаївській області.

 

Як повідомляє міліція, 18 вересня о 17.55 год біля села Ульянівка на автодорозі «Миколаїв-Доманівка-Берізки» (Миколаївська область) відбулось зіткнення автомобілів «ВАЗ-21015» та «Фольксваген». Внаслідок ДТП до лікарні доставлено п'ятеро військовослужбовців, віком від 21 до 37 років. За фактом аварії розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.286 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 

«Ввечері 18 вересня до Миколаївського РВ УМВС України в Миколаївській області звернувся робітник одного з інтернет-видань із повідомленням про те, що йому, під час проведення фото та відеозйомки вищезазначеної події, перешкоджали колеги потерпілих військових, які знаходились на місці ДТП, та йому нанесено тілесні ушкодження. Як з'ясувалось, аналогічні дії були вчинені і відносно інших представників редакцій ЗМІ, але до міліції заяв стосовно перешкоджання журналістської діяльності не надходило», - інформує міліція.

 

Слідчим відділенням Миколаївського РВ УМВС розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Встановлюються особи, що причетні до скоєння злочину.

 

У зв'язку із порушенням вимог чинного законодавства та перешкоджанню діяльності не тільки представникам ЗМІ, а й органів внутрішніх справ під час документування факту ДТП та збору матеріалів, підготовлено інформацію до військової прокуратури про потребу вжиття заходів реагування.

 

Нагадаємо, 18 вересня на трасі Миколаїв-Доманівка бійці батальону «Айдар» напали на журналіста та оператора миколаївського інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Вадима Богданова та Валерія Федченка, коли ті приїхали проводити фото та відеозйомку дорожньо-транспортної пригоди за участю військових.

 

Відповідь Вадима Богданова, що він журналіст і що він виконує свою роботу, не задовольнила агресивно налаштованих молодих людей. Журналісти звернулися за допомогою до співробітника міліції, який стояв поруч, але той відповів: «А чим я вам допоможу?».

 

Один з нападників почав наносити удари Вадиму Богданову в область голови і тулуба. Оператору вдалося вихопити його з натовпу і посадити в автомобіль.

 

Після цього стало відомо, що на тому самому місці військові перешкоджали законній професійній діяльності й інших журналістів. Так, на місце ДТП приїхали також кореспонденти інтернет-видання «Новости-N», але військові змусили журналіста зтерти знімки з камери та змусили їх поїхати з місця пригоди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду