Охоронець Ocean Plaza напав на журналістів каналу «24», бо вони не мали акредитації

Охоронець Ocean Plaza напав на журналістів каналу «24», бо вони не мали акредитації

18 Вересня 2015
3885
18 Вересня 2015
19:32

Охоронець Ocean Plaza напав на журналістів каналу «24», бо вони не мали акредитації

3885
Охоронець Ocean Plaza напав на журналістів каналу «24», бо вони не мали акредитації
Охоронець Ocean Plaza напав на журналістів каналу «24», бо вони не мали акредитації

В київському торгово-розважальному центрі (ТРЦ) Ocean Plaza у відповідь на скаргу журналістів каналу «24» на перешкоджання їх професійній діяльності заявили, що співробітники ЗМІ не були допущені охоронцями на територію центру начебто через відсутність акредитації. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Як заявила ІМІ молодший PR-консультант Вероніка Нерода, інформація про перешкоджання охоронцями центру журналістам каналу «24» не відповідає дійсності.

 

«Для проведення журналістської роботи на території ТРЦ існує процедура акредитації. Вона являє собою подачу заявки на отримання дозволу проводити фото- і відеозйомку. Для цього необхідно на інформаційній стійці заповнити спеціальну форму-дозвіл і протягом декількох годин отримати схвалення», - заявляє прес-служба ТРЦ.

 

За відсутності такого дозволу співробітники служби безпеки Ocean Plaza не дозволили журналістам проведення фото- і відеозйомки. «Саме через відсутність акредитації журналісти каналу «24» були недопущені в ТРЦ для проведення зйомки», - стверджують у ТРЦ.

 

Нагадаємо, у Києві охоронці торгово-розважального центру Ocean Plaza перешкоджали знімальній групі телеканалу «24» під час зйомок сюжету про пожежу, яка сталася у ТРЦ 6 вересня.  Журналісти намагалися з'ясувати обставини евакуації відвідувачів ТРЦ, коли спалахнула пожежа, і звернулися з запитом до керівництва Ocean Plaza з проханням пояснити дії своїх охоронців, які, за  даними телеканалу, під час евакуації начебто випускали відвідувачів з парковки центру у штатному режимі. 

 

«Зустріли наших журналістів, м'яко кажучи, не дуже привітно. Хапали камеру, забороняли знімати і ще й написали заяву в міліцію», - йдеться у сюжеті телеканалу.

 

На відео видно, що журналіст Олексій Кондаков показав охоронцеві редакційне посвідчення, сказав, що виконує редакційне завдання. Журналісти каналу «24» викликали міліцію і написали заяву про перешкоджання професійній діяності. Представники керівництва ТРЦ подали зустрічну заяву, вказавши, що медійники порушили честь і гідність охоронця.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3885
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду