Кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов оскаржив у суді санкції ЄС

Кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов оскаржив у суді санкції ЄС

7 Вересня 2015
3550

Кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов оскаржив у суді санкції ЄС

3550
Кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов оскаржив у суді санкції ЄС
Кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов оскаржив у суді санкції ЄС

Директор міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня» (до якого входить телеканал RT - Russia Today), російський телеведучий, один з найбільш одіозних про кремлівських пропагандистів Дмитро Кисельов оскаржив у суді санкції, введені проти нього Євросоюзом. Про це повідомляє російське видання «Медуза».

 

Дмитро Кисельов подав позов до Європейського суду загальної юрисдикції. Відповідачем значиться Європейська рада.

 

Як вказується позові, Євросоюз не міг вводити проти нього санкції за підтримку російської політики стосовно України, оскільки він не займає високих державних постів, а просто висловлював свою думку як журналіст.

 

Як стверджує Дмитро Кисельов, ЄС порушив його право на свободу слова.

 

Позов поданий у травні 2015 року, але відомо про нього стало тільки зараз.

 

З минулого року Дмитру Кисельову заборонено в'їзд на територію ЄС, а також володіння нерухомістю та іншими активами, розташованими на його території. У квітні 2014 року російський телеведучий не зміг поїхати на риболовлю в Норвегію через санкції.

 

Нагадаємо,  за недостовірне висвітлення подій в Україні ім'я Дмитра Кисельова першим було занесено на Дошку ганьби брехливих журналістів. Він є фігурантом чорних списків США та Європейського Союзу, йому заборонено в'їзд до України, проти нього СБУ відкрила кримінальне провадження за підозрою в сприянні тероризму. Він також включений в списки санкцій Швейцарії і Канади.

 

У березні 2015 року російського журналіста Андрія Кондрашова, автора фільму «Крим. Шлях на Батьківщину», що вийшов на каналі «Россия 1», і генерального директора міжнародного інформагентства «Россия сегодня» Дмитра Кисельова оголошено персонами нон грата в Молдові. Їм заборонено в'їзд на територію республіки протягом п'яти років.

 

У червні донька російського опозиціонера Жанна Нємцова передала спікеру Сенату Польщі Богдану Борусевичу список співробітників російських ЗМІ, відповідальних за цькування і підбурювання до вбивства її батька Бориса Нємцова, якого вбили в Москві 28 лютого. Вона попросила польську владу про сприяння у введенні санкцій ЄС проти цих осіб. Документ включає в себе прізвища 8 співробітників російських ЗМІ, контрольованих владою. У нього входять директор ВДТРК (канал «Россия 1» та інші) Олег Добродєєв, директор НТВ Володимир Кулістіков, глава інформагентства «Россия сегодня» Дмитро Кисельов, журналісти Аркадій Мамонтов,Костянтин СьомінВолодимир Соловйов і Андрій Караулов, а також телеведучий і депутат Держдуми РФ Олексій Пушков.

 

Раніше співголова російської політичної партії РПР-ПАРНАС, екс-прем'єр Росії Михайло Касьянов в ході візиту до США передав в Конгрес список журналістів російських телеканалів, проти яких, на його думку, потрібно ввести американські санкції. Пан Касьянов не назвав прізвища журналістів, які ввійшли до списку, але зазначив, що вони брали участь у цькуванні опозиційного політика Бориса Нємцова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду