Кобзона, Баскова, Повалій і Лорак законом хочуть позбавити звання народних артистів України

Кобзона, Баскова, Повалій і Лорак законом хочуть позбавити звання народних артистів України

4 Вересня 2015
3800

Кобзона, Баскова, Повалій і Лорак законом хочуть позбавити звання народних артистів України

3800
Кобзона, Баскова, Повалій і Лорак законом хочуть позбавити звання народних артистів України
Кобзона, Баскова, Повалій і Лорак законом хочуть позбавити звання народних артистів України

У Верховній Раді України 3 вересня зареєстровано проект Закону «Про позбавлення проросійських та просепаратиських діячів культури України звання "Народний артист України"» (№3016). Автором відповідного проекту закону є депутат з фракції «Блоку Петра Порошенка» Іван Мельничук.

 

Текст документа поки на сайті парламенту не оприлюднений.

 

Як повідомляє прес-служба партії  «Солідарність» - «Блок Петра Порошенка»,  основним завданням проекту є засудження антиукраїнських та просепаратистських проявів українських діячів культури, мистецтва та шоу-бізнесу, а також застосування до них публічної відповідальності у вигляді позбавлення звання «Народний артист України».

 

«Україна де-факто перебуває у стані військового конфлікту із країною-агрессором - Російською Федерацією. Разом з тим, не всі громадяни адекватно можуть оцінювати ситуацію. Особливе обурення викликає поведінка низки представників української культури і шоу-бізнесу, зокрема тих, що мають звання "Народний артист України", а отже повинні розуміти свою відповідальність та залишатися вірними українському народу. Ми є свідками активної співпраці представників української "богеми" з країною-агресором, про що свідчать коментарі, після яких ці артисти негідні вважатися громадянами України, не говорячи про те, щоб мати звання "Народний артист України". Проектом Закону пропонується позбавити Ані Лорак, Таїсію Повалій, Йосипа Кобзона, Миколу Баскова звання "Народний артист України"», -  цитує прес-служба Івана Мельничука.

 

Він нагадав, що в статті 16 Закону України «Про державні нагороди» визначено, що позбавлення державних нагород може бути проведено Президентом України лише у разі засудження нагородженого за тяжкий  злочин  за поданням суду, у випадках, передбачених законом.

 

«Сьогодні в Україні склалася безпрецедентна ситуація, коли люди, які для багатьох українців були авторитетами, з екранів телевізорів, засобів масової інформації виступають з антиукраїнськими закликами. Такий стан справ потребує невідкладного реагування, а саме, якнайшвидшого позбавлення цих «псевдонародних»  артистів звання «Народний артист України», - зазначив нардеп Мельничук.

 

Депутат переконаний, що прийняття закону сприятиме попередженню антиукраїнських проявів серед діячів культури, мистецтва та шоу-бізнесу, які є публічними особами і авторитетами для частини українського населення, а також стане логічним продовженням боротьби із сепаратизмом на всіх рівнях.

 

Нагадаємо, 31 серпня Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну 16 громадянам Російської Федерації - журналістам і діячам культури. В'їзд на територію України заборонено наступним персонам: публіцистам Володимиру Кучеренку, Єгору Холмогорову та Михайлу Хазіну. Крім того, персонами нон-грата в Україні стали діячі шоу-бізнесу Олег Газманов, Йосип Кобзон, Валерія Перфілова (Валерія), Йосип Пригожин, Сергій Безруков, Михайло Боярський, Микола Расторгуєв, Іван Охлобистін, Михайло Пореченков, Григорій Лепс, Жерар Депардьє, Станіслав П'єха (Стас П'єха) і режисер Микита Михалков

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3800
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Украинский Русский
3180 дн. тому
ЭТИХ ПУТИНСКИХ ПРОСТИТУТОК НАДО ЛИШИТЬ НЕ ТОЛЬКО ЗВАНИЙ. ИМ НЕ МЕСТО НА ЭТОЙ ЗЕМЛЕ - ВЫРОДКИ И ЛИЗОБЛЮДЫ ПЕДОФИЛА.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду