До 6 вересня – реєстрація на тренінг з безпеки для журналістів, що висвітлюють події в зоні АТО, у Львові

До 6 вересня – реєстрація на тренінг з безпеки для журналістів, що висвітлюють події в зоні АТО, у Львові

1 Вересня 2015
2368

До 6 вересня – реєстрація на тренінг з безпеки для журналістів, що висвітлюють події в зоні АТО, у Львові

2368
До 6 вересня – реєстрація на тренінг з безпеки для журналістів, що висвітлюють події в зоні АТО, у Львові
До 6 вересня – реєстрація на тренінг з безпеки для журналістів, що висвітлюють події в зоні АТО, у Львові

13-16 вересня у Львові Інститут масової інформації (ІМІ) проводить 4-денний тренінг з безпеки для журналістів та фрілансерів, що висвітлюють події в зоні АТО.

 

Тренінг включає в себе курс з цифрової безпеки, курс загальньної домедичної допомоги, надання першої допомоги в умовах бойових дій. В останній день, журналісти відпрацюють здобуті звання та навички попередніх днів на полігоні в умовах максимально наближених до реальних.

 

Запрошуються журналісти з усієї України.

 

На тренінгу тренери ознайомлять з питаннями планування поїздки в зону АТО, спорядження для журналістів, особливостями поводження під час обстрілів, розглянуть питання як убезпечити себе від мін, пасток, розтяжок, відпрацюють алгоритми дій при евакуації поранених та евакуації зі втечею під час переслідування.

 

Один день буде виділений для питань надання першої домедичної допомоги в умовах бойових дій та медичного спорядження, що необхідне для роботи в зоні АТО.

 

На полігоні учасники зможуть на практиці відтренувати здобуті знання та навички. Буде проведена імітація нападів, затримань, евакуацій, поранень.

 

На курсі з цифрової безпеки учасники навчаться: захищати свою електронну пошту та акаунти в соцмережах; безпечно користуватися відкритими мережами wi-fi в кафе, готелях тощо; надійно зашифрувати дані на ноутбуці чи флешці, щоб їх не можна було виявити під час обшуків, перевірок на блокпостах тощо; безпечно передавати матеріали із зони АТО в редакцію; кориситуватись сервісами для шифрованої переписки та переговорів і т.п.

 

Тренінг проходитиме максимально практично, учасники матимуть змогу встановити та випробувати корисні програми та інструменти на своїх ноутбуках, смартфонах та планшетах.

 

Для участі у тренінгу необхідно заповнити анкету до 6 вересня.

 

Учасникам необхідно мати при собі власну аптечку (у разі наявності) та одяг, який використовують під час відряджень у зону АТО, а також ноутбуки, смартфони, планшети, з якими вони їздять у відрядження в АТО.

 

Кількість місць обмежена.

 

Організатори забезпечують учасникам тренінгу проживання та харчування, а також відшкодовують витрати на проїзд за наявності проїзних документів.

 

Тренінг проводиться у рамках проекту PressWatcher, який виконує ІМІ за підтримки проекту «У-Медіа», що реалізується «Інтерньюз в Україні», спільно з організацією «Репортери без кордонів».

 

Партнерами проекту є Львівська обласна державна адміністрація та Академія сухопутних військ ім. П. Сагайдачного.

 

Відгуки учасників попереднього тренігу можна прочитати за посиланнями:

Журналісти на війні: основне завдання - лишитися живим 

Ірина Сампан, громадське радіо «Останнє інтерв'ю комбата» 

Тренінг про роботу в зоні АТО: враження волинських медійників 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2368
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду