Нацрада дала кабельну ліцензію телеканалу «Первый городской» на мовлення в  Кривому Розі

Нацрада дала кабельну ліцензію телеканалу «Первый городской» на мовлення в Кривому Розі

13 Серпня 2015
3626

Нацрада дала кабельну ліцензію телеканалу «Первый городской» на мовлення в Кривому Розі

3626
Нацрада дала кабельну ліцензію телеканалу «Первый городской» на мовлення в  Кривому Розі
Нацрада дала кабельну ліцензію телеканалу «Первый городской» на мовлення в  Кривому Розі

«Первый городской» телеканал з Кривого Рогу (Дніпропетровська область) отримав десятирічну ліцензію на кабельне мовлення. Відповідне рішення ухвалила Національна рада  на засіданні 13 серпня.

 

Старт-продюсер Дмитро Птяшко повідомив, що проект відкритий згідно одеської франшизи і пообіцяв запустити цілодобовий канал у Кривому Розі у середині вересня.

 

У коментарі «Детектор медіа» Дмитро Птяшко зазначив, що актуальність проекту складно переоцінити. За його словами, у Кривому Розі, місті обласного значення, немає прямоефірного телеканалу, який би інформував місцеве населення. «Первый городской» збирається заповнити цю нішу.  «Інформпростір Кривого Рогу, незважаючи на 21 століття, залишився на рівні 1991 року. Він абсолютно не розвинений, особливо телебачення. Відповідно немає широкої громадської дискусії. Ми будемо сприяти соціалізації жителів міста. Ми намагатимемося поламати тренд провінційності», - сказав він.

 

«Основний контент нового каналу також буде в першу чергу інформаційним. Автори проекту роблять основну ставку на стрім - прямі трансляції з місця подій. В Одесі "Первому городскому" вдалося завоювати популярність саме завдяки цьому формату, тому що пряма трансляція - це можливість для глядача побачити все як є своїми очима і зробити висновки самостійно, без коментарів журналістів. Новини у нас виходитимуть щогодини. Мовлення буде переважно російською, але підсумкові тижневі новини -українською. Редакція буде невелика, але максимально ефективна, ми братимемо працівників, які володіють кількома мовами», - зауважив Дмитро Птяшко.

 

Нагадаємо, одеський проект «Первый городской» відомий, в першу чергу, своїми інформаційними випусками. У 2014 році «Первый городской» удостоївся нагороди «Детектор медіа» за об'єктивні регіональні новини.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3626
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду