У Миколаєві місцева депутатка намагалася заборонити журналісту вести зйомку на засіданні комісії

У Миколаєві місцева депутатка намагалася заборонити журналісту вести зйомку на засіданні комісії

10 Серпня 2015
4428

У Миколаєві місцева депутатка намагалася заборонити журналісту вести зйомку на засіданні комісії

4428
У Миколаєві місцева депутатка намагалася заборонити журналісту вести зйомку на засіданні комісії
У Миколаєві місцева депутатка намагалася заборонити журналісту вести зйомку на засіданні комісії

Депутат Миколаївської міської ради Олена Кисельова намагалася заборонити журналісту місцевого видання «НикВести» проводити фото- та відео-зйомку засідання постійної депутатської комісії за відсутності кворуму. Про це повідомляє сайт «НикВести».

 

Інцидент стався після того, як кореспондент видання «НикВести» спробував сфотографувати претендента на посаду віце-мера міста Олександра Степанця, з яким спілкувалися депутати.

 

Олена Кисельова заявила, що у випадку низької явки депутатів, яка не дозволяє засіданню постійної комісії бути правомочним, журналіст повинен припинити знімати те, що відбувається і попросити дозволу залишитися в одному приміщенні з депутатами.

 

«Є, вибачте мене, коректність. У нас комісія не почалася, немає кворуму. Присутні журналісти на комісії повинні як мінімум запитати дозволу залишитися у відсутності комісії. Тому що у нас не робоче засідання. Робота у мене йде в багатьох кімнатах цього будинку. Ви в усіх будете присутні?», - запитала Олена Кисельова.

 

На пояснення кореспондента, що сюди він був запрошений прес-службою мерії, депутат поскаржилася на його «погане виховання», публічно принизивши. «Виховання має бути хороше. Мама і тато виховують в дитинстві правилам хорошого тону, а далі це переходить у професійну етику. Але зараз не про це», - цитує видання Олену Кисельову.

 

Водночас голова постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин Віктор Дробот не побачив ніяких проблем в тому, щоб журналіст проводив зйомку. Конфлікт стався якраз після того, як він заявив: «Та заради Бога, нехай знімає» у відповідь на спробу куратора комісії зробити зауваження журналісту.

 

Видання нагадує, що у листопаді 2013 року в Миколаївській міській раді вже відбувся подібний інцидент, коли голова постійної депутатської комісії з питань управління комунальної власності Андрій Баєв вимагав від журналіста «НикВест» залишити кабінет через те, що на засіданні був відсутній кворум. При цьому депутати продовжували розглядати питання порядку денного і заслуховували чиновників.

 

Варто зауважити, що у 2013 році мерія Миколаєва перемогла в антиномінаціі «Таємна бюрократія» за результатами моніторингу Центру політичних студій та аналітики.

 

Нагадаємо, у травні суддя Центрального районного суду Миколаєва Володимир Алейников ухвалою заборонив журналістам проводити фото-, аудіо- і відеофіксацію резонансного судового процесу над депутатом Миколаївської міської ради, екс-регіоналом Сергієм Полянцевим. 16 жовтня минулого року пана Полянцева, який на той момент був заступником голови адміністрації Центрального району Миколаєва, затримали при отриманні хабара.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4428
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду