Мобілізований львівський журналіст Влад Якушев веде щоденник для zik.ua

Мобілізований львівський журналіст Влад Якушев веде щоденник для zik.ua

10 Серпня 2015
3254

Мобілізований львівський журналіст Влад Якушев веде щоденник для zik.ua

3254
Мобілізований львівський журналіст Влад Якушев веде щоденник для zik.ua
Мобілізований львівський журналіст Влад Якушев веде щоденник для zik.ua

Львівського журналіста Владислава Якушева мобілізували до лав ЗСУ - він став прес-офіцером ЗСУ і веде з АТО блог у виданні zik.ua. Про це він написав у першій публікації «Військовий щоденник. Про «косарів» та «лижників».

 

Владислав Якушев розповів, що останніми місяцями займався розслідувальною журналістикою, проте розумів, що є повинен піти служити до армії. «На вулиці не міг дивитись в очі людям у камуфляжі, тому що я спав вдома, у своєму ліжку, пив каву у львівських кав'ярнях, а в цей час вони захищали мене в окопах на Сході», - написав він.

 

Згодом пану Якушеву зателефонували з військкомату й повідомили, що 14-й механізованій бригаді потрібен військовий журналіст. Він погодився піти служити й став керівником прес-служби в/ч В0259.

 

За словами Владислава Якушева, його рішення багато хто не зрозумів, йому пропонували допомогти «відкосити».

 

«Дорогі мої доброзичливці, а якщо всі відкосять? Ви всерйоз думаєте, що Путін зупиниться, захопивши Донецьку та Луганську область? Спочатку захопили Крим, потім частину Сходу. Зараз, варто нашим воякам відступити хоч на 100 метрів, російські війська та найманці посуваються вперед. Як далеко вони зайдуть, якщо ми підемо зі своїх рубежів?Російська пропаганда «дує вам у вуха», що це не ваша війна. Справді? На нашу державу напали, гинуть ваші близькі, і це не ваше?», - зазначає журналіст.

 

У серії публікацій журналіста «Блог лейтенанта Якушева» вийшли публікації «Зустріч з аватаром» та «Час "Ч"».

 

Влад Якушев був головним редактором журналу «Кримінальне чтиво.Захід», дописував до різних видань, зокрема Zahid.net.

 

Нагадаємо, нещодавно на проходження військової підготовки в 169-му навчальному центрі Сухопутних військ у селищі Десна Чернігівської області відбув телеведучий Роман Вінтонів (Майкл Щур). Міністерство інформаційної політики прийняло рішення залучити його до проекту Embedded Journalism.Він також розповідає про армійські будні - у своїй сторінці у Facebook.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3254
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду