В Азербайджані помер журналіст, якого побили після запису в Facebook

В Азербайджані помер журналіст, якого побили після запису в Facebook

9 Серпня 2015
5349

В Азербайджані помер журналіст, якого побили після запису в Facebook

5349
В Азербайджані помер журналіст, якого побили після запису в Facebook
В Азербайджані помер журналіст, якого побили після запису в Facebook

Азербайджанський журналіст-фрілансер Расім Алієв помер вранці в неділю, 9 серпня, в республіканській лікарні Баку. Про це повідомляє Deutsche Welle


На лікуванні він опинився внаслідок завданих йому  побоїв після критики місцевого футболіста. Пан Алієв зазнав численних переломів ребер, частково втратив слух, після чого переніс операцію.


Раніше на своїй сторінці у Facebook журналіст розмістив відео з інтерв'ю капітана футбольного клубу «Габала» Джавіда Гусейнова, записаного після єврокубкового матчу з «Аполлоном» (Ларнака, Кіпр). На запитання кіпрського репортера про те, чому Гусейнов після фінального свистка підняв над головою прапор Туреччини, футболіст відповів: «Турки - мої друзі» та продемонстрував репортерові непристойний жест. ВІДЕО.

 

Коментуючи це відео в Facebook, пан Алієв зауважив, що не хотів би, аби «такий невихований футболіст, який не вміє себе поводити, представляв країну на стадіонах Європи».


Під цим записом журналіста почали з'являтися образливі коментарі співвітчизників. Пізніше йому подзвонив і сам Гусейнов, сказавши, що його жест неправильно зрозуміли, оскільки «насправді він мав на увазі, що Азербайджан і Туреччина дружні країни». Потім, за даними видання «Кавказький вузол», Алієву подзвонив чоловік, який, за його словами, представився двоюрідним братом футболіста і запропонував зустрітися для примирення. Журналіст приїхав на зустріч, але там на нього очікували п’ятеро-шестеро осіб. За даними «Радіо Свобода», це були родичі Джавіда Гусейнова.  Вони жорстоко побили Расіма Алієва та відібрали в нього мобільний телефон. 


Джавід Гусейнов заявив про свою повну непричетність до смерті Алієва. Ведеться розслідування.

 

Нагадаємо, за індексом свободи слова Азербайджан у ґлобальному списку посів 2014-го року160-те місце серед 180-ти країн світу. Ця країна не раз була об'єктом уваги міжнародних організацій. Так, у травні 2015 року «Репортери без кордонів» зверталися до азербайджанської влади з вимогою звільнити до початку Європейських Олімпіських ігор у Баку усіх арештованих журналістів і блоґерів. 

 
На цей момент в Азербайджані вже перестала виходити друком незалежна газета «Дзеркало». Позбавлена державних доходів від реклами та зазнаючи перешкод у дистрибуторській мережі, вона не спромоглася впоратися з видавничими витратами.

 

На межі банкрутства під фінансовим тиском опинилася провідна опозиційна газета «Азадлиг».

 

Об'єктами репресій стали Інститут свободи та безпеки репортерів (ІСБР), Інститут права медіа (ІПМ), глобальна мережа IREX. Їхню діяльність припинено, а банківські рахунки заарештовані. Директор ІСБР Емін Гусейнов з серпня минулого року змушений переховуватися у посольстві Швейцарії в Баку. 

 

«Детектор медіа» 

Фото - «Радіо Свобода»  

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5349
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Хтось
3219 дн. тому
"Расім Алієв помер вранці в неділю, 9 серпня, в республіканській лікарні Баку". А в Баку є ще й монархічна лікарня?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду