З 14 серпня розпочинаються тренінги з безпеки журналістської роботи у місцях підвищеного ризику

9 Серпня 2015
4853

З 14 серпня розпочинаються тренінги з безпеки журналістської роботи у місцях підвищеного ризику

4853
З 14 серпня розпочинаються тренінги з безпеки журналістської роботи у місцях підвищеного ризику
Незалежна медіа-профспілка України та Національна спілка журналістів України в рамках роботи Об’єднаного Центру допомоги журналістам проводить для журналістів, фотокорів, операторів 2-денні тренінги з безпеки журналістської роботи у місцях підвищеного ризику. Про це повідомляється на сайту НМПУ.
 
Тренінги проводиться за програмою та методикою Міжнародної федерації журналістів.
Проходитимуть заняття в різних містах України впродовж серпня – вересня.
 
14-15 серпня (п’ятниця-субота) відбудуться два тренінги у Києві та Черкасах
21-22 серпня (п’ятниця-субота) відбудуться два тренінги у Рівному та у Чернігові.

Участь у тренінгу – безкоштовна. Учасники забезпечуються харчуванням (кава-брейки та обід), роздатковими матеріалами.

На кожен захід запрошуються переважно місцеві журналісти, але є можливість під час кожного тренінгу забезпечити проживання та компенсувати видатки на проїзд для 4-5 учасників із райцентрів області чи сусідніх міст. Кількість учасників тренінгу – до 15 осіб.

Під час тренінгу журналісти отримають такі знання:
– як підготуватися та розпланувати роботу у місцях підвищеного ризику;
– про особисту безпеку та безпеку у транспорті під час поїздок;
– про поведінку та правила перетину блок-постів;
– як не стати заручником та як правильно поводитися, якщо це таки трапилося;
– про загрози від різних видів зброї та способи мінімізації ризиків;
– правила поведінки під час авіа-нальотів;
– як не втратити професійну апаратуру і зберегти цінні відео- та фотоматеріали, тощо.

Також програма тренінгу передбачає проведення практичного заняття для відпрацювання навичок. На практичні заняття треба приходити у зручному одязі для виконання вправ (спортивного стилю закрите взуття, бажано водонепроникний туристичний одяг (якщо дощова погода), з довгими рукавами, довгі брюки (закриті коліна та щиколотки), рюкзак для речей першої необхідності. Для досягнення більшого ефекту від заняття – наявність апаратури, з якою зазвичай працюєте в полі.

Для участі у тренінгу необхідно попередньо, не пізніше ніж за 3 дні до дати його проведення заповнити реєстраційну форму учасника.

Учасники, яких запросять на тренінг – отримають інформацію про місце проведення тренінгу. Запитання – за тел. 050 356 57 58, електронною поштою sekretar@nmpu.org.ua

За результатами участі у роботі тренінгу учасники отримають сертифікати. Видаються вони лише тим учасникам, які беруть активну участь у всіх частинах тренінгу.

Тренінг проводять НМПУ та НСЖУ в рамках проекту, який виконується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Метою проекту «Підтримка Об’єднаного центру допомоги журналістам НСЖУ та НМПУ» є надання комплексного захисту та підтримки журналістам в умовах соціально-економічної кризи та «гібридної війни» в Україні шляхом підвищення їх обізнаності та набуття навичок у сфері безпеки, забезпечення захисним обладнанням, надання психологічної допомоги і підтримки, надання матеріальної допомоги у складних життєвих обставинах.
 
«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4853
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду