У суді на Дніпропетровщині підсудна напала на журналістів 34-го каналу

У суді на Дніпропетровщині підсудна напала на журналістів 34-го каналу

5 Серпня 2015
3500

У суді на Дніпропетровщині підсудна напала на журналістів 34-го каналу

3500
У суді на Дніпропетровщині підсудна напала на журналістів 34-го каналу
У суді на Дніпропетровщині підсудна напала на журналістів 34-го каналу

4 серпня у суді міста Павлограда (Дніпропетровська область) під час оголошення вироку щодо вбивства 27-річної Юлії Мартьяненко підсудна Яна Майорова, не перебуваючи за ґратами, намагалася розбити камеру знімальної групи дніпропетровського 34-го каналу та перешкоджала професійній діяльності інших журналістів. Про це повідомила журналістка павлоградської газети «ТН-Экспресс» Анна Третьяк, повідомляє  Інститут масової інформації  (ІМІ).

 

«Нарешті, після 7 місяців судових тяжб, оголошено вирок по ділу вбивства 27-річної дівчини Юлії Мартьяненко та нападу на її подругу Христину Єрзунову. Отже підсудному Ігорю Цимбалу (раніше судимому, загальний стаж за гратами - майже 20 років) дали 15 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна та відшкодування потерпілій стороні (мамі Юлії) 211 тисяч гривень матеріальної та моральної шкоди. Підсудній Яні Майоровій (не судима, але не раз попадала до правоохоронних органів в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння, покинула власну дитину у віці 4 місяців) - присудили 4,5 роки ув'язнення. До речі Цимбал до залу суду не піднявся, вирок йому зачитували окремо в кімнаті конвою. І ще один факт - підсудна Майорова нападала на журналістів, намагалася зламати камеру оператора 34 каналу...Покривала усіх журналістів матами та погрожувала вбивством Христині», - написала Анна Третьяк у своєму Facebook.

 

У коментарі ІМІ журналістка зазначила, що неадекватна поведінка підсудної щодо журналістів тривала усі сім місяців судових тяжб.

 

«Цимбал не хотів підніматися на суд 1,5 години, і весь чей час Майорова, не буду говорити якими словами, покривала журналістів і погрожувала вбити єдиного свідка Христину Єрзунову, подругу вбитої», - сказала Анна Третьяк. 

 

За словами журналістки, Яна Майорова та її спільник Ігор Цимбал за допомогою адвоката Савченка добивалися заборони відео - і фотозйомок. Суддя Сергій Тимченко дозволив зйомку 34-му каналу лише на час оголошення вироку. Водночас два тижні тому суддя таки заборонив фотозйомку на вимогу адвоката.

 

Знімальна група 34-го каналу у складі оператора Андрія Бережного та журналістки Дарини Дубинки виклали відео з очікування суду, коли Яна Майорова намагалася на них напасти.

 

Нагадаємо, 7 червня в приміській зоні Дніпропетровська невідомий вдарив в обличчя журналіста та громадського активіста Віктора Жиха і відібрав у нього телефон, на який журналіст  зняв видобуток піску на території Кіровського лісництва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду