В Одесі активісти побили відеоблогера – в міліції проводять перевірку

В Одесі активісти побили відеоблогера – в міліції проводять перевірку

28 Липня 2015
2691

В Одесі активісти побили відеоблогера – в міліції проводять перевірку

2691
В Одесі активісти побили відеоблогера – в міліції проводять перевірку
В Одесі активісти побили відеоблогера – в міліції проводять перевірку

25 липня в Одесі активісти місцевого Автомайдану, як повідомляють ЗМІ, побили популярного українського YouТube-блогера Сашу Шапика. Факт інциденту підтвердили «Детектор медіа» в прес-службі УМВС України в Одеській області.

 

Як повідомило інтернет-видання public.od.ua, напад на блогера стався під час його зустрічі з прихильниками на Приморському бульварі в Одесі.

 

«За попередніми даними, причиною побиття стало антиукраїнське відео, яке нібито записав блогер, проте фанати Шапика стверджують, що активісти помилилися. Насправді відео записував товариш Шапика, проте на той момент воно не несло антиукраїнського характеру. Після того, як відео потрапило в мережу, невідомий інтернет-користувач перемонтував його, додавши негатив щодо країни і представників одного з українських добровольчих батальйонів», - повідомляє видання.

 

Сайт газети «Сегодня» повідомив, що активісти, які напали на блогера - це одеський Автомайдан, видання навело коментар лідера нападників Євгена Резвушкіна. «На зустрічі зібралися патріоти, незадоволені Шапиком і його другом, який викладав в мережу відео антиукраїнського характеру. Ми взяли Шапика в кільце і вивели до правоохоронців», - зазначив він, додавши, що блогера вони не били.

 

На своїй сторінці у соціальній мережі «ВКонтакте» Саша Шапик написав, що йому розбили обличчя і бризкали по ньому з перцевих балончиків. Він вибачився перед учасниками зустрічі за інцидент та попросив фанів, які встигли зафіксувати бійку на відео, надіслати йому записи.

 

Одна з неповнолітніх учасниць зустрічі з блогером написала у соціальній мережі, що її теж побили. Вона зазначила, що нападники кидали в блогера петарди.

 

У прес-службі УМВС України в Одеській області «Детектор медіа» повідомили, що Приморський райвідділ міліції зараз проводить перевірку інциденту. «Ми маємо матеріали обох сторін, усі вони зареєстровані. Дільничний приморського райвідділу міліції їх розглядає. Поки кваліфікації немає. Блогер написав заяву про те, що між ним і громадськими активістами сталося непорозуміння і претензій він ні до кого не має», - зазначили в прес-службі.

 

 

Канал відеоблогів Саші Шапика на YouТube налічує понад 120 тис. підписників. «Я просто знімаю своє життя на камеру та показую це вам. Справжнє реаліті-шоу!», - зазначається в описі каналу.

 

Нагадаємо, головного редактора «Вестника Коминтерново» Сергія Колодяжного побили невідомі в ніч на 27 червня у селі Крижанівка на Одещині. Він пов'язує інцидент зі своєю журналістською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2691
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду