Надія Савченко перебуває у третьому СІЗО Новочеркаська – Елла Памфілова

Надія Савченко перебуває у третьому СІЗО Новочеркаська – Елла Памфілова

26 Липня 2015
2414

Надія Савченко перебуває у третьому СІЗО Новочеркаська – Елла Памфілова

2414
Надія Савченко перебуває у третьому СІЗО Новочеркаська – Елла Памфілова
Надія Савченко перебуває у третьому СІЗО Новочеркаська – Елла Памфілова

Речник Ростовського обласного головного управління Федеральної служби виконання покарань Борис Марухян повідомив, що народного депутата України Надію Савченко, ув'язнену в Росії, ввечері доставили до одного зі слідчих ізоляторів у Ростовській області, інформує «Радіо Свобода».

 

При цьому, в якому саме ізоляторі перебуває пані Савченко, у Росії не уточнюють. За даними російського омбудсмена Елли Памфілової, льотчицю мали доправити у  жіноче СІЗО-3 Новочеркаська Ростосвської області, а за даними  адвоката Марка Фейгіна -  в СІЗО-4 міста Шахти Ростовської області.

 

Адвокат Ілля Новіков на свої сторінці у Facebook із посиланням на Віру Савченко повідомив, що вчора Надію Савченко етапували до СІЗО-3. «Якщо звідти її возитимуть на суд в Донецьк - це щодня мінімум по 2 години в один бік», - підрахував він.

 

За словами Борис Марухяна, ув'язнена  прибула на територію області залізничним транспортом під конвоєм, вона почувається задовільно і скарг чи зауважень до російських пенітенціаріїв не має.

 

У четвер, 23 липня, Елла Памфілова повідомила, що через мовчання російської влади мусила направити офіційні запити про те, де перебуває Надія Савченко, до Генеральної прокуратури і Федеральної служби виконання покарань Росії, щоб домогтися цієї інформації.

 

Савченко в Росії вирішили судити в міському суді міста Донецька Ростовської області, що приблизно за 140 кілометрів від Новочеркаська. В суді повідомляли, що попереднє слухання у кримінальній справі щодо українки призначили на 30 липня, і воно має відбутися за зачиненими дверима.

 

Раніше Генеральна прокуратура Росії повідомляла, що затвердила звинувачувальний висновок щодо Надії Савченко і направила справу до Донецького міськсуду Ростовської області. За повідомленням Генпрокуратури, Савченко звинувачують за статтями Кримінального кодексу Росії про «вбивство» і «замах на вбивство» - йдеться про твердження Росії про нібито причетність українки до загибелі минулого року на Луганщині двох кореспондентів ВДТРК Ігоря Корнелюка й Антона Волошина.

 

У повідомленні Генпрокуратури Росії було згадано і про ще одне звинувачення, яке Савченко висували раніше, - що вона «на порушення встановленого порядку і свідомо» перейшла кордон до Росії, - але в переліку статей, за якими її звинувачують нині, «незаконного перетину кордону» вже немає.

 

Наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили Надію Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до їхньої смерті. Савченко теж відкидає всі звинувачення.

 

Росія відмовляється визнати міжнародний імунітет Надії Савченко як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

 

«Детектор медіа»

Фото - TSN.UA 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2414
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду