Нацрада зменшує перелік документів для ліцензування

Нацрада зменшує перелік документів для ліцензування

22 Липня 2015
2123

Нацрада зменшує перелік документів для ліцензування

2123
Нацрада зменшує перелік документів для ліцензування
Нацрада зменшує перелік документів для ліцензування

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зменшує перелік документів, необхідних для отримання чи переоформлення ліцензії на мовлення. Про це повідомляє сайт регуляторного органу.

 

Відтепер Нацрада не буде вимагати довідки про розподіл часток статутних фондів юридичних осіб, які є засновниками ТРО, копії довідки платника податку і копії довідки місцевого органу Державного комітету статистики України про включення ТРО до ЄДРПОУ.

 

«За результатами обговорення зазначеного питання в Національній раді вирішено, що від необхідності подання окремих довідок чи документів можна відмовитися, зважаючи на можливість отримання необхідної інформації зі статуту суб'єкта або ж витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (ЄДРЮОФОП). Крім того, регулятор бере до уваги той факт, що зазначений витяг можна подавати в електронній формі. Адже відповідно до Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» і наказу Міністерства юстиції від 31.03.2015 № 466/5 документи в паперовій та електронній формах мають однакову юридичну силу. Також з огляду на зміни до форми бланка ліцензії на мовлення та додатка 4 до неї, що набули чинності 7 липня цього року, немає потреби зазначати і розширену програмну концепцію», - пояснює Нацрада на своєму сайті.

 

Для отримання (переоформлення) ліцензії на мовлення необхідно подавати такий спрощений перелік документів:

 1.

Заява про видачу (продовження) ліцензії на мовлення з підписом керівника і печаткою компанії

 2.

Копії установчих та статутних документів, нотаріально завірені

 3.

Витяг з ЄДРЮОФОП - оригінал або нотаріально завірена копія, або витяг в електронній формі

 4.

Копія свідоцтва або довідки про реєстрацію товарного знаку (логотипу, позивного тощо)

 5.

Копія свідоцтва про реєстрацію ТРО як суб'єкта інформаційної діяльності (у разі наявності)

 6.

Копія угоди з оператором телекомунікацій або копія дозволу на експлуатацію РЕЗ завірені в установленому порядку

 7.

Зобов'язання заявника:

- організаційно-технічні;

- фінансові та інвестиційні

 8.

Програмна концепція мовлення ТРО (коротка)

 9.

Орієнтовний штатний розклад ТРО

 10.

Копія редакційного статуту ТРО, затверджена в установленому порядку, якщо ТРО нова

 

У Нацраді наголосили що в рамках діяльності, спрямованої на дерегуляцію ринку, працюють над подальшим спрощенням процедури ліцензування телерадіоорганізацій.

 

Нагадаємо, на початку липня Міністерство юстиції України зареєструвало рішення Нацради № 711 від 21 травня «Про внесення змін до форми ліцензії на мовлення та додатка 4 до ліцензії на мовлення», яким для мовників спрощено вимоги до описання програмної концепції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду