Міліція відкрила провадження за фактом замінування телевежі у Миколаєві

Міліція відкрила провадження за фактом замінування телевежі у Миколаєві

8 Липня 2015
1466

Міліція відкрила провадження за фактом замінування телевежі у Миколаєві

1466
Міліція відкрила провадження за фактом замінування телевежі у Миколаєві
Міліція відкрила провадження за фактом замінування телевежі у Миколаєві

Слідчим відділенням Корабельного РВ Миколаївського міського управління УМВС  України розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст.296 КК України «Хуліганство» за фактом мінування Миколаївської телевежі. Про це повідомляє сайт УМВС України в Миколаївській області.

 

Нагадаємо, сьогодні, 8 липня, у Корабельному районі Миколаєва невідомі замінували телевізійну вишку, розташовану в районі кладовища, і підняли над нею прапор так званої «Новоросії»: на червоному тлі хрест синього кольору з білою окантовкою.

 

«До міліції м. Миколаєва надійшло повідомлення, що на телевізійній вежі в Корабельному районі прикріплено полотно, розмальоване синьо-червоними кольорами. Заявник повідомив, що він намагався прибрати його самотужки, але виявив предмет, схожий на гранату, прикріплений до вежі металевим дротом. До приїзду слідчо-оперативної групи райвідділу та спеціалістіввибухотехнічної служби НДЕКЦ при УМВС, на місці, вказаному громадянином, охорону прилеглої території забезпечували працівники батальйону патрульної служби міліції ММУ УМВС. Також на місце прибули працівники ГУ ДСНС України в Миколаївській області», - повідомляє миколаївська міліція.

 

Правоохоронці повідомляють, що фахівці, які прибули на місце події, встановили, що граната є учбово-імітаційною, за своїми тактико-технічними характеристиками імітує шумовий вибух та при безпосередньому контакті загрожує отриманням тілесних ушкоджень.

 

Експерти встановили, що граната учбова

 

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, які розмістили на вежі зазначені предмети.

 

Слідчим відділенням Корабельного РВ ММУ УМВС  розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст.296 КК України «Хуліганство», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Нагадаємо, як повідомила видання «НикВести», сторож, який охороняє Миколаївську телевежу, спав і прапор «Новоросії»  на вишці побачив тільки близько 11.30. Спочатку він сам вирішив зняти його, проте побачивши розтяжку, викликав міліцію.

 

«Детектор медіа»

Фото - «НикВести» і УМВС України в Миколаївській області

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1466
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду