НСЖУ ініціює збори обласного активу Спілки на неокупованій території Луганщини

НСЖУ ініціює збори обласного активу Спілки на неокупованій території Луганщини

7 Липня 2015
1683

НСЖУ ініціює збори обласного активу Спілки на неокупованій території Луганщини

1683
НСЖУ ініціює збори обласного активу Спілки на неокупованій території Луганщини
НСЖУ ініціює збори обласного активу Спілки на неокупованій території Луганщини

У вересні цього року планується провести збори активу Луганської обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ), в ході якого має вирішитися питання подальшої роботи професійного журналістського об'єднання  Луганщини. Про це йдеться у зверненні до активу та членів Луганської облорганізації НСЖУ, яке було поширено сьогодні, 7 липня, керівництвом Спілки і яке отримала «Детектор медіа».

 

Як зазначає НСЖУ, проблеми діяльності Луганського обласного осередку НСЖУ пов'язані з тим, що керівництво організації (Олександр Панков) і значна частина активу знаходяться на території так званої «ЛНР».

 

Одним з варіантів, який обговорюється у Спілці, є створення на неокупованих територіях «тимчасового регіонального керівного органу для консолідації й активізації журналістських осередків».

 

Водночас, до часу проведення зборів активу Луганської обласної організації НСЖУ, Спілка  закликає луганських журналістів з усіх питань діяльності НСЖУ, проведення заходів, надання посильної допомоги тощо - звертатися до центрального офісу організації у Києві за адресами oblik@nsju.org, spilka@nsju.org та тел. (044) 234-52-09.

 

Далі «Детектор медіа» подає повністю текст листа активу Луганської ОО НСЖУ:

 

«Відповідальним секретарям первинних журналістських організацій, членам НСЖУ

 

Шановні колеги!

 

Збройне протистояння у Донбасі, яке триває вже більше року, створило напружену ситуацію навколо Луганської обласної організації НСЖУ.  

 

Центральний офіс НСЖУ надає  посильну матеріальну й організаційну допомогу луганським журналістам,  але ми розуміємо, що ця робота  має проходити на постійній основі, системно.

 

На останньому пленумі  правління НСЖУ було створено робочу групу в складі  С. Томіленка, Т.Котюжинської, М. Сороки, К.Григоренка, О.Голуба, В.Черемних для допомоги членам НСЖУ Луганщини.

 

Робоча група вважає за необхідне для початку вивчити  думки луганських колег, почути від вас пропозиції.

 

Ми просимо вас у будь-який зручний спосіб   відгукнутися на цей  лист, відповісти на такі запитання:

- Чи вважаєте за потрібне зібрати актив Луганської облорганізації для вирішення організаційних питань? Якщо так, то де, на вашу думку було би краще провести це зібрання (у Сєвєродонецьку чи у Харкові?) і коли (наприклад, вересень 2015р)?

- Як ви ставитесь до пропозиції створити на неокупованих територіях тимчасовий регіональний керівний орган  для консолідації  й активізації  журналістських осередків?

-  Якою ви бачите підтримку  Правління, Секретаріату НСЖУ, центрального офісу Спілки, інших обласних організацій (Харківської, Донецької, Дніпропетровської...) що треба, на вашу думку, зробити першочергово?

 

Можливо, у вас є інші пропозиції. Просимо поділитися.

 

Давайте виробимо спільний план дій для того, щоб спілчанська організація, журналісти Луганщини почувалися невід'ємною частиною нашого журналістського братства.

 

Перший секретар НСЖУ   Сергій Томіленко»

 

Нагадаємо, що 11-12 червня в Маріуполі (Донецька область) відбувся виїзний пленум Донецької обласної організації НСЖУ, на якому з лав спілки виключили журналістів, які працюють на сепаратистів.

 

Як повідомляє сайт НСЖУ, з лав НСЖУ були виключені 12 осіб за порушення статуту і чинного законодавства України (Аверін В.М, Артамонова І.М, Дубовой Г.В., Безродний В.П., Вовенко В.Ф., Ворожцова А.М., Грицюк А.Д., Кущак Т.Н., Маринцев С.А., Нікітіна Є.Н., Самсонова А.А., Шинкаренко Є.А.).

 

Також учасники конференції проголосували за перенесення головного офісу Донецької обласної організації НСЖУ до міста Маріуполя. Учасники конференції обрали новий склад ревізійної комісії ДОО НСЖУ, а заступником голови ДОО НСЖУ обрали головного редактора газети «Приазовский рабочий» Миколу Токарського.

 

На конференції також прийняли до лав НСЖУ молодих журналістів маріупольських ЗМІ. Членами спілки стали Ірина Гусак, Євген Косенко, Катерина Свистун, Богдан Терещенко, Ольга Чередниченко, Володимир Чертушкін.

 

Нагадаємо, наприкінці квітня було засновано так званий «Союз журналістів ДНР» на території, контрольованій терористичною організацією «ДНР». У «з'їзді» щодо створення «Союзу журналістів ДНР» взяли участь очільник терористичної організації «ДНР» Олександр Захарченко, так звані «в.о. міністра інформації» Олена Нікітіна та «міністр закордонних справ» Олександр Кофман. Так званим головою «Союзу» став «генеральний продюсер Телебачення "ДНР"» Віктор Петренко, одним з перших почесних членів організації став сам Захарченко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 9 травня самопроголошений «парламент "ДНР"» прийняв так званий «закон» «Про інформацію та інформаційні технології».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду