Порошенко нагородив загиблих в АТО журналістів Дмитра Лабуткіна і Олександра Чернікова

Порошенко нагородив загиблих в АТО журналістів Дмитра Лабуткіна і Олександра Чернікова

30 Червня 2015
2403

Порошенко нагородив загиблих в АТО журналістів Дмитра Лабуткіна і Олександра Чернікова

2403
Порошенко нагородив загиблих в АТО журналістів Дмитра Лабуткіна і Олександра Чернікова
Порошенко нагородив загиблих в АТО журналістів Дмитра Лабуткіна і Олександра Чернікова

Президент України Петро Порошенко нагородив орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня капітан-лейтенанта Дмитра Лабуткіна (посмертно) і орденом «За мужність» ІІІ ступеня журналіста товариства «Телевізійна компанія "Приват ТБ Дніпро"» Олександра Чернікова (посмертно). Про Про це йдеться в указі глави держави №366/2015 від 27 червня і в указі №367/2015 від 28 червня відповідно, опублікованих на офіційному сайті президента.

 

Загиблий поблизу Дебальцевого (Донецька область) Дмитро Лабуткін, як йдеться в указі, нагороджений «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

 

Загиблий у бою поблизу Донецького аеропорту Олександр Черніков нагороджений «за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм».

 

Нагадаємо, Дмитро Лабуткін був репортером телерадіокомпанії Військово-морських сил України «Бриз» у Севастополі. Під час окупації Криму він разом зі своєю родиною виїхав до Одеси, куди переїхала й ТРК «Бриз». Він загинув 16 лютого під Дебальцевим на Донеччині.

 

Представлення на звання Героя України загиблого військового журналіста, кореспондента телерадіокомпанії Військово-морських сил України «Бриз» Дмитра Лабуткіна включено до проекту Указу Президента України про присвоєння звання Героя України. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони (МОУ). У відомстві повідомили, що Департаментом кадрової політики МОУ за поданням Управління комунікацій та преси були подані документи до Адміністрації Президента (АП) з проханням присвоїти загиблому Дмитру Лабуткіну звання Героя України посмертно (вих.№ 220/5624 від 26.05.2015). Наразі документи пройшли всі етапи погодження, зокрема і глави АП.

 

Нагадаємо, 28 січня стало відомо, що в бою в зоні АТО поблизу Донецького аеропорту загинув мобілізований до армії дніпропетровський журналіст Олександр Черніков. Він працював в дніпропетровських медіа nctv.in.ua, «Резонанс ТВ»,  «Приват TВ Днепр», 9-му каналі, виданні The Kyiv Times. У березні 2014 року, коли розпочалася антитерористична операція, Олександр Черніков був мобілізований до Збройних сил України. Воював у складі 25-ї повітрянодесантної бригади.

 

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко запропонував назвати одну із вулиць у Дніпорпетровську на честь загиблого журналіста Олександра Чернікова.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2403
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду