Чернівецька журналістка Галина Єреміца поскаржилася до суду на правоохоронні органи міста

Чернівецька журналістка Галина Єреміца поскаржилася до суду на правоохоронні органи міста

26 Червня 2015
5011

Чернівецька журналістка Галина Єреміца поскаржилася до суду на правоохоронні органи міста

5011
Чернівецька журналістка Галина Єреміца поскаржилася до суду на правоохоронні органи міста
Чернівецька журналістка Галина Єреміца поскаржилася до суду на правоохоронні органи міста

Журналістка чернівецького інтернет-видання 0372.ua Галина Єреміца звернулась зі скаргою до Шевченківського районного суду міста Чернівці на бездіяльність та неправомірні дії правоохоронних органів міста, які відмовили їй внести відомості про злочин, передбачений ст.171 КК України (перешкоджання професійній журналістській діяльності), до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР). Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Журналістка подала до суду на бездіяльність працівників Шевченківського РВ ГУМВС України в Чернівецький області та неправомірні дії працівників прокуратури Шевченківського району Чернівців, прокуратури міста Чернівці. У скарзі до суду пані Єреміца просить суд зобов'язати слідчого Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області внести відомості за злочин, передбачений ст. 171 КК України до ЄРДР, та розпочати досудове розслідування у порядку ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Нагадаємо, це вже не перша скарга пані Єреміци з цього приводу. У травні журналістка подавала скаргу прокурору Чернівецької області Миколі Якимчуку на бездіяльність працівників Шевченківського РВ ГУ МВС України в Чернівецький області та неправомірні дії працівників прокуратури району.

 

Причиною скарги став конфлікт журналістки з представниками чернівецького відділення банку «Фінанси та кредит». 31 березня за наказом свого керівника охоронець відділення грубо випровадив пані Єреміцу, коли вона намагалась знімати конфлікт, який розгорівся між клієнтами та керівництвом відділення банку. Пані Єреміца подала заяву до Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області про перешкоджання законній професійній журналістській діяльності згідно статті 171 Кримінального кодексу України.

 

13 травня журналістка отримала відповідь від прокуратури, у якій йдеться, що «вивченням матеріалів перевірки за зверненням встановлено, що в них відсутні будь-які відомості чи документи, які підтверджують зайняття журналістською діяльністю». Опитаний працівник банку начебто вказав, що Галина Єреміца не пред'явила посвідчення журналіста.  На цій підставі, як йдеться у відповіді за підписом прокурора Шевченківського району І.Корчинського, відсутні підстави для внесення відомостей до ЄРДР.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5011
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду