2-3 липня в Чернівцях – тренінг НМПУ з безпеки журналістської роботи

25 Червня 2015
1921

2-3 липня в Чернівцях – тренінг НМПУ з безпеки журналістської роботи

1921
2-3 липня в Чернівцях – тренінг НМПУ з безпеки журналістської роботи

Незалежна медіа-профспілка в рамках роботи Об'єднаного Центру допомоги журналістам (спільного з Національною спілкою журналістів України) запрошує журналістів, фотокорів, операторів міста Чернівці та Чернівецької області на 2-денний тренінг з питань безпеки журналістської роботи у місцях підвищеного ризику за методикою Міжнародної федерації журналістів.

 

Тренінг буде проводитися 2-3 липня. Робота триватиме з 9:30 до 18:00 як першого, так і другого дня. Початок реєстрації учасників 2 липня з 9:00.

 

Участь у тренінгу - безкоштовна. Учасники забезпечуються харчуванням (кава-брейки та обід), роздатковими матеріалами. Учасникам з-поза Чернівців буде компенсовано видатки на проїзд (за наявності оригіналу квитка «на тренінг» та копії зворотнього квитка) та поживання у готелі. Кількість учасників - до 15 осіб.

Для відбору для участі у тренінзі просимо заповнити реєстраційну форму за посиланням.

 

Під час тренінгу працівники ЗМІ отримають знання щодо наступного:


- як підготуватися та розпланувати роботу у місцях підвищеного ризику,
- про особисту безпеку та безпеку у транспорті під час поїздок, поведінку на блок-постах,
- як не стати заручником та як правильно поводитися, якщо це таки трапилося,
- про загрози від різних видів зброї та способи мінімізації ризиків для журналістів, поведінка під час авіа-нальотів,
- як не втратити професійну апаратуру і зберегти цінні відео- та фотоматеріали, тощо.

 

Окрема сесія буде присвячена питанням як зберігати психологічну стабільність у екстремальних ситуаціях, які техніки можна використовувати для відновлення стійкості психіки та для зменшення стресу, техніки для самодопомоги та допомоги колегам, як запобігати професійному вигоранню, тощо.

 

Також програма тренінгу передбачає проведення практичного заняття для відпрацювання практичних навичок. Для практичного заняття потребується наявність зручного одягу для виконання вправ (зручне спортивного стилю взуття (не босоніжки, без підборів), бажано водонепроникний одяг (якщо дощова погода), одяг з довгим рукавом, довгі брюки (не шорти), невеликий рюкзак (для речей першої необхідності) - для досягнення більшого ефекту від заняття. Бажано - наявність апаратури, з якою зазвичай працюєте.

 

Тренінг проводиться за підтримки Програми У-медіа, яка виконується організацією Інтерньюз за кошти Агентства з Міжнародного розвитку США.

 

Об'єднаний Центр допомоги журналістам НСЖУ та НМПУ створений за методичної Міжнародної федерації журналістів. Мета Центру - надавати журналістам комплексну підтримку, допомогу та захист, спрямовані на відновлення порушених прав та запобігання безкарності, а також - підвищити рівень безпеки журналістської професії, попереджати виникнення порушень прав журналістів та заохочувати працівників ЗМІ дотримуватися високих професійних та етичних стандартів журналістської професії, підтримувати професійну солідарність, принципи свободи слова та свободи преси.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1921
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду