Сергій Попов здивований реакцією Олени Притули на вимогу «1+1» спростувати інформацію на «Українській правді»

Сергій Попов здивований реакцією Олени Притули на вимогу «1+1» спростувати інформацію на «Українській правді»

24 Червня 2015
3136

Сергій Попов здивований реакцією Олени Притули на вимогу «1+1» спростувати інформацію на «Українській правді»

3136
Сергій Попов здивований реакцією Олени Притули на вимогу «1+1» спростувати інформацію на «Українській правді»
Сергій Попов здивований реакцією Олени Притули на вимогу «1+1» спростувати інформацію на «Українській правді»

Директор департаменту новин «1+1» Сергій Попов здивований реакцією керівника «Української правди» Олени Притули на вимогу «1+1» спростувати інформацію, опубліковану УП.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 19 червня група компаній «1+1 медіа» заявила, що публікація в «Українській правді» статті «Фактор Наливайченко» авторства Марії Жартовської та Оксани Коваленко шкодить репутації ТСН і «1+1», та вимагала спростування. У зазначеній статті журналісти, посилаючись на анонімне джерело, близьке до Президента України Петра Порошенка, повідомили про зв'язок між розмовою Валентина Наливайченка з Ігорем Коломойським і появою екс-глави СБУ в ефірі каналу «1+1». Натомість в «1+1» заявили, що про це інтерв'ю було відомо ще 11 червня 2015 року, а його ініціатором виступила прес-служба СБУ.

 

Співзасновниця і власниця «Української правди» Олена Притула у коментарі «Детектор медіа» наголосила, що видання цитувало людину, яка володіла певною інформацією. «Обратите внимание, что в нашем тексте очень аккуратно перечислены факты - если кто-то на канале сделал вывод, что эти факты связаны, это их личное впечатление», - зауважила вона.

 

«Если "1+1", наконец,  задумалось о репутации, то начинать стоит с собственных  "Украинских сенсаций" и "Грошей". Новость о заключении  некого редакционного договора с собственником внушает надежду. Но до доверия пока далеко», - додала пані Притула.

 

«Детектор медіа» отримала від прес-служби «1+1» коментар Сергія Попова з його реакцією на слова Олени Притули й наводить його повністю мовою оригіналу:

 

«Реакция руководителя Украинской правды мне показалась странной. 

 

Украинская правда, всегда декларируя приверженность журналистским нормам, в данном случае допустила нарушение базовых правил журналистики, а именно - очевидное нарушение баланса мнений и отсутствие второй точки зрения на описываемые события.

 

Однако, вместо признания очевидного факта журналистской ошибки, Алена Притула называет полученную и непроверенную информацию от анонимного источника "фактом". Это вызывает по меньшей мере удивление. Я далек от мысли, что Алене эти правила неизвестны. Как далек от мысли, что авторы Украинской правды сознательно уподобились манипуляциям. Однако, такая реакция редакции на очевидное нарушение журналистских норм, а также попытки лишить журналистов ТСН права на справедливое отношение, только потому, что госпоже Притуле нравятся не все программы 1+1, мягко говоря, вызывает недоумение».

 

Нагадаємо, 18 червня відбулася зустріч журналістів і менеджменту групи «1+1 медіа» з власником медіагрупи Ігорем Коломойським. За її підсумками група оголосила, що журналісти, власник і менеджмент дійшли згоди щодо базових принципів редакційної політики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3136
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
3228 дн. тому
...але зверніть увагу, що Притула, що Попов - обоє шпарять російською овою. Господи, хто керує нашим медіапростором?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду