Роскомнагляд погрожує заблокувати доступ до форуму «Української правди» в Росії

Роскомнагляд погрожує заблокувати доступ до форуму «Української правди» в Росії

24 Червня 2015
2714

Роскомнагляд погрожує заблокувати доступ до форуму «Української правди» в Росії

2714
Роскомнагляд погрожує заблокувати доступ до форуму «Української правди» в Росії
Роскомнагляд погрожує заблокувати доступ до форуму «Української правди» в Росії

Російська Федеральна служба нагляду у сфері зв'язку (Роскомнагляд) погрожує заблокувати доступ до форуму українського інтернет-видання «Українська правда» на території Російської Федерації. Як повідомляє «Українська правда», відповідний лист редакція отримала 23 червня.

 

 

 

 

У повідомленні зазначено, що доступ до ресурсу буде обмежений «на підставі вимоги Генеральної прокуратури РФ від 22.06.2015 № 27-31-2015 / Ід1959-15, як такий що містить заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку».


Роскомнагляд має на увазі обговорення на форумі УП резонансної пам'ятки туристам, що прямують до Криму.

 

 

 

 

Наголошується, що «протягом доби з моменту отримання даного повідомлення, провайдер хостингу або інша особа, що забезпечує розміщення в інформаційно-телекомунікаційної мережі, в тому числі в мережі "Інтернет", зобов'язані проінформувати про це обслуговується ними власника інформаційного ресурсу і повідомити його про необхідність негайно видалити вказану інформацію».


«У випадку, якщо власник інформаційного ресурсу видалив інформацію, що містить заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, він направляє повідомлення про це у Федеральну службу з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій, з метою проведення перевірки та поновлення доступу в разі підтвердження факту видалення», - сказано в повідомленні.


Нагадаємо, 22 червня Роскомнагляд заблокував сайт російського Товариства захисту прав споживачів «Громадський контроль» з порадами російським туристам просити дозволу влади України, щоб відвідати окупований РФ Крим. «Громадський контроль» випустив пам'ятку для туристів, які вирушають до Криму, в якій нагадується, що це окупована територія, на якій, зокрема не бажано купувати нерухомість і товари. Громадянам Росії також радилося отримувати дозвіл влади України для в'їзду до Криму.

 

Депутат Держдуми від ЛДПР Михайло Дегтярьов направив запит до Генеральної прокуратури РФ з приводу публікації пам'ятки для туристів у Криму. Генпрокуратура Росії зажадала блокування сайту «Громадського контролю». Президент Росії Володимир Путін також назвав пам'ятку щодо Криму «обслуговуванням інтересів іноземних держав».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2714
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду