Кабмін доручив Держкомтелерадіо обговорити з громадськістю проект постанови про знижку 99% за ліцензійний збір для ГО

Кабмін доручив Держкомтелерадіо обговорити з громадськістю проект постанови про знижку 99% за ліцензійний збір для ГО

15 Червня 2015
1832

Кабмін доручив Держкомтелерадіо обговорити з громадськістю проект постанови про знижку 99% за ліцензійний збір для ГО

1832
Кабмін доручив Держкомтелерадіо обговорити з громадськістю проект постанови про знижку 99% за ліцензійний збір для ГО
Кабмін доручив Держкомтелерадіо обговорити з громадськістю проект постанови про знижку 99% за ліцензійний збір для ГО

Кабінет Міністрів не підтримав проект підготовленої Держкомтелерадіо постанови «Про внесення зміни до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги». Водночас доручив Держкомтелерадіо винести цей проект на широке обговорення з громадськістю. Таке рішення ухвалене на засіданні уряду 15 червня. Про це у коментарі «Детектор медіа» повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

Держкомтелерадіо вніс цей проект листом від 8 червня 2015 № 2488/22/11 на розгляд уряду.

 

Як повідомили в Комітеті, проект постанови підготовлено «з метою створення сприятливих умов для провадження громадськими телерадіоорганізаціями своєї професійної діяльності. Зокрема, пропонується доповнити Методику розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, новим пунктом 8-1, згідно з яким для громадських телерадіоорганізацій, створених відповідно до статті 18 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", та зареєстрованих як неприбуткові організації, розмір ліцензійного збору на супутникове мовлення та кабельне мовлення у багатоканальних кабельних телемережах зменшується на 99 відсотків».

 

Зазначений проект з 3 квітня було оприлюднено для громадського обговорення на офіційному сайті Держкомтелерадіо.

 

11 червня проект схвалено на засіданні урядового Комітету з питань гуманітарного розвитку та соціальної політики.

 

Як писала «Детектор медіа», 9 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не погодила проект постанови Кабінету міністрів України про зміни до Методики нарахування ліцензійного збору, якими пропонується знизити розмір ліцензійного збору для громадських організацій, які хочуть отримати ліцензії на мовлення, на 99%.

 

Відповідний проект постанови надійшов до Нацради на погодження від Державного комітету телебачення і радіомовлення, а його ініціатором є голова громадської організації «Громадське телебачення» Роман Скрипін.

 

Нагадаємо, 16 березня колектив «Громадського телебачення» поширив відкрите звернення щодо гальмування запуску створення суспільного телебачення, у якому, з-поміж іншого, вимагає передати ліцензії та майно Київської державної регіональної телерадіокомпанії (КДР ТРК) в користування громадській організації «Громадське телебачення».

 

25 березня ГО «Громадське телебачення» звернулося до Державного комітету телебачення і радіомовлення із запитом про проведення громадської експертизи витрат Держкомтелерадіо на виробництво і трансляцію телерадіопрограм для державних потреб, і 6 квітня голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав наказ про сприяння в її проведенні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1832
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду