Розпочато перевірку за фактом оприлюднених в інтернеті погроз прокурорів розправитися з фотожурналістом

Розпочато перевірку за фактом оприлюднених в інтернеті погроз прокурорів розправитися з фотожурналістом

11 Червня 2015
2200

Розпочато перевірку за фактом оприлюднених в інтернеті погроз прокурорів розправитися з фотожурналістом

2200
Розпочато перевірку за фактом оприлюднених в інтернеті погроз прокурорів розправитися з фотожурналістом
Розпочато перевірку за фактом оприлюднених в інтернеті погроз прокурорів розправитися з фотожурналістом

Прокуратурою міста Києва розпочала службову перевірку за фактом оприлюдненого в ЗМІ СМС-листування між прокурорами прокуратури Дніпровського району Києва в ході судового засідання, в якому містяться пропозиції розправи над фотокореспондентом, який здійснював зйомку перебігу судового процесу. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

 

«За цим фактом розпочато службову перевірку. Її результати будуть оприлюднені найближчим часом», - зазначили у столичній прокуратурі, додавши, що хід цієї перевірки перебуває на контролі у Генпрокуратури України.

 

«З огляду на суспільний резонанс цієї події проведення перевірки буде завершено у найкоротший термін. Її результати та прийняте рішення будуть оприлюднені додатково», - повідомив виконувач обов'язків прокурора міста Києва Олег Валендюк, йдеться на сайті столичної прокуратури.

 

Раніше в інтернеті було опубліковано листування між прокурором Дніпровського району Києва Артемом Тендітним, старшим прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення прокуратури Києва Сергієм Лисенком і прокурором Дніпровського району Києва Денисом Солов'єм.

 

Переписка велася телефоном у закритій групі Viber, пише на своїй сторінці в Facebook журналіст Василь Крутчак, який  сміг фотографувати повідомлення на смартфонах прокурорів під час засідання Дніпровського районного суду Києва.

 

«Як і обіцяв викладаю фото переписки прокурора Дніпровського району міста Києва Тендітного А.П.! Сьогодні в Дніпровському районньому суді міста Києва відбувалося судове засідання. Якщо коротко про суть засідання, то там походу хтось замовив адвоката, а прокуратура Дніпровського району все робить для того, щоб адвоката притягнули до криміналу. Так от! Підчас засідання вдалось сфотографувати переписку прокурора Тендітного А.П., який підтримував обвинувачення. З переписки можна зрозуміти, що прокурори вирішують між собою, як розправляться з неугодними їм особами», - пише журналіст.

 

Далі журналіст пропонує розшифровку листування.

 

Тендітний А. П.: «Этот п**ор меня часто фоткает, мы можем и по нем зарегистрироваться».

Лисенко Сергій Сергійович: «На х*я? Давай его от***дим просто? Или давай у нас в районе у него телефон отразбоят».

Соловей Денис Юрійович: «Две пи**ы с обыска сидят слева. Просила Артема номер».

Тендітний А. П: «Отработать надо. Г**да такая».

 

Сюжет про скандал із перепискою прокурорів показав у новинах канал «Україна», повідомляє у своєму Facebook Василь Крутчак.

 

Водночас він повідомив перед появою інформації столичної прокуратури про початок службової перевірки, що прокуратура, можливо, готує відкриття проти нього кримінальної справи:  «Спочатку здивувався чому мовчать представники ‪#‎прокуратури?.. А виявляється, що наданий момент прокуратура працює над тактикою, як саме притягнути мене до кримінальної відповідальності! За основу хочуть взяти, що я втрутився в особисте життя прокурора, зафіксувавши його переписку! Але кінцеве рішення буде прийняте таким, якою буде вказівка вищестоячої прокуратури! (Написав дослівно!). Ну, що? Чекаємо вказівки вищестоячої прокуратури».

 

Нагадаємо, Комітет свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 20 травня заслухав звіт представників Генпрокуратури України (ГПУ) та прокуратури Київської області про хід розслідування нападу на журналістів програми «Наші гроші» телеканалу ZIK біля маєтку близького родича на той момент заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря і закликав покарати винних.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2200
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду