У Криму російські прикордонники затримали журналістку і розібрали її авто

У Криму російські прикордонники затримали журналістку і розібрали її авто

11 Червня 2015
1637

У Криму російські прикордонники затримали журналістку і розібрали її авто

1637
У Криму російські прикордонники затримали журналістку і розібрали її авто
У Криму російські прикордонники затримали журналістку і розібрали її авто

У місті Армянську, на адміністративному кордоні контрольованого Росією Криму і материкової України, російськими прикордонниками була затримана співробітниця ЗМІ, прізвище якої на разі не повідомляється. Про повідомляє кримськотатарське агентство новин QHA з посиланням на слова її адвоката Еміля Курбедінова.

 

«Російські прикордонники та митники машину дівчини розібрали, ясність в події не внесли, протримали кілька годин», - повідомив адвокат.

 

За словами пана Курбедінова, зараз журналістка прямує до Сімферополя (Крим), а її автомобіль лишився на кордоні в розібраному стані. Подробиці інциденту з'ясовуються.

 

Нагадаємо, наприкінці травня радник міністра інформаційної політики Сергій Костинський пообіцяв звертатися до прокуратури за кожним фактом перешкоджання роботі журналістів у Криму.

 

21 травня в Армянську, на кордоні контрольованого Росією Криму і материкової України, поліцейські російської окупаційної влади Криму затримали машину, в якій їхали журналісти каналу «Інтер» в Криму Юлія Крючкова і Віталій Зятковський.

 

Крім того, були затримані четверо українських активістів, серед яких Леонід Кузьмін і Вельдар Шукурджиєв. Як повідомили активісти Українського культурного центру, їх затримала поліція при спробі зробити селфі у вишиванках.

 

Пізніше стало відомо, що українського активіста Леоніда Кузьміна, ще двох активістів, а також оператора телеканалу «Інтер» в Криму Віталія Зятковського відпустили після допиту в РВВС міста Армянська. Інших затриманих по черзі допитувала поліція, а через кілька годин відпустили.

 

Журналістка каналу Юлія Крючкова сказала, що «всі п'ять годин силовики встановлювали наші особи, незважаючи на те, що ми пред'явили посвідчення й акредитацію МЗС Росії». Вона додала, що, зі слів російських правоохоронців, вони були затримані через наявність заборонених предметів в автомобілі групи. Журналістка повідомила, що затриманих сфотографували, взяли відбитки пальців, але обвинувачень не пред'явили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду