На Харківщині суд постановив відновити на посаді головреда районної газети «Печенізький край»

На Харківщині суд постановив відновити на посаді головреда районної газети «Печенізький край»

11 Червня 2015
1653

На Харківщині суд постановив відновити на посаді головреда районної газети «Печенізький край»

1653
На Харківщині суд постановив відновити на посаді головреда районної газети «Печенізький край»
На Харківщині суд постановив відновити на посаді головреда районної газети «Печенізький край»

Головний редактор районної газети «Печенізький край» (Печеніги, Харківська область) Тетяна Сиром'ятникова виграла суд проти місцевої влади, яка незаконно звільнила її з роботи.  Про це повідомляє пре-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Після п'яти судових засідань жінку поновлено на роботі. Колегу підтримувала НСЖУ.

 

Тетяна Сиром'ятнікова очолювала газету з 2002 року. Нагадаємо, 16 березня поточного року на планірці в Печенізькій райдержадміністраці було прийнято рішення про її звільнення.

 

Підставою для рішення РДА став, згідно доповіді заступника райдержадміністрації, невихід газети у зв'язку з відсутністю коштів. Фінансування районної газети було передбачено сесією райради у січні, однак, як стверджує НСЖУ,  райдержадміністрація зволікала з підписанням документів. Головний редактор «Печенізького краю» Тетяна Сиром'ятникова переконана, що все це робилося навмисне, аби був привід звільнити «неугодного» редактора.

 

«22 січня депутати районої ради прийняли бюджет та виділили гроші на фінасування видання, але кошти заблокувала районна адміністрація. Тобто до нас вони не дійшли і сплачувати за друк газети було нічим. Про неотримання грошей редакція багато разів інформувала адміністрацію в доповідних записках, листах, однак реакції на це ніякої не було», - стверджує редактор.

 

За її словами, після її звільнення виконувачем обов'язків головреда було призначено людину зі сторони, котра не мала відношення до газети і перебувала на пенсії. Наступного дня всі документи на виділення фінансування райдержадміністрація підписала.

 

Тетяна Сиром'ятникова оскаржила своє звільнення у суді й виграла справу. 9 червня Печенізький районий суд постановив визнати незаконним й скасувати розпорядження про звільнення, та поновити позивачку на посаді головного редактора Комунального підприємства «Редакції газети «Печенізький край». Окрім цього суд зобов'язав виплатити пані Сиром'ятниковій середній заробіток за час вимушеного прогулу та сплатити компенсацію за моральну шкоду.

 

Нагадаємо, 27 травня Апеляційний суд міста Києва відхилив скаргу Черкаської ОДТРК «Рось» про скасування рішення суду першої інстанції про поновлення екс-генерального продюсера Алли Демченко на роботі. Також суд зобов'язав Черкаську ОДТРК виплатити пані Демченко заробітну плату за час вимушеного прогулу.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1653
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду