У Дніпропетровську працівники вишу перешкоджали журналісту знімати пожежу

У Дніпропетровську працівники вишу перешкоджали журналісту знімати пожежу

10 Червня 2015
1213

У Дніпропетровську працівники вишу перешкоджали журналісту знімати пожежу

1213
У Дніпропетровську працівники вишу перешкоджали журналісту знімати пожежу
У Дніпропетровську працівники вишу перешкоджали журналісту знімати пожежу

9 червня у Дніпропетровську представники Національної металургійної академії перешкоджали журналісту інтернет-видання 056.ua Володимиру Бугу знімати ліквідацію пожежі на території академії. Про це він повідомив Інституту масової інформації (ІМІ).

 

За словами журналіста, йому забороняли фотографувати та вести відеозйомку аргументуючи це тим, що він перебуває на території академії незаконно.

 

Пожежники та міліціонери безперешкодно пропустили його за зону очіплення.

 

Володимир Буг представився співробітникам академії, показав журналістське посвідчення, ті ж - відмовилися назватися.

 

«Вони намагалися розповісти мені, що я не маю права тут знаходитися. Я їм пред'явив усім, хто там був - це чоловік п'ять-шість, посвідчення. На що вони сказали, що це не є підставою. Аргументували вони тим, що нібито закрита територія і тут пропускний режим», - розповів пан Буг.

 

Він також додав, що представники установи погрожували викликати міліцію та СБУ.

 

Журналіст розповів, що працівники закривали рукою камеру, один з чоловіків намагався відтіснити його.

 

«Володимир Буг зателефонував в міліцію і описав ситуацію. Міліція, у свою чергу, порадила йому викликати наряд міліції і писати протокол, зазначивши, що він має право там перебувати як журналісті і вести фото- та відеозйомку. Проте викликати міліцію журналіст не став, зазначивши, що у нього не було часу цього робити, і він розумів, що співробітники академії дещо були на емоціях», - повідомляє ІМІ.

 

Через перешкоджання журналісту не вдалося сфотографувати момент, коли пожежники гасили вогонь.

 

Нагадаємо,  згідно моніторингу ІМІ у травні було зафіксовано 8 випадків перешкоджань законній професійній журналістській діяльності, при чому, більшість випадків була пов'язана з судовими засіданнями практично по всій території України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1213
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду