До 30 липня – подання заявок на участь у Конкурсі міні-грантів для журналістів, які висвітлюють проблему дискримінації

До 30 липня – подання заявок на участь у Конкурсі міні-грантів для журналістів, які висвітлюють проблему дискримінації

10 Червня 2015
2192

До 30 липня – подання заявок на участь у Конкурсі міні-грантів для журналістів, які висвітлюють проблему дискримінації

2192
До 30 липня – подання заявок на участь у Конкурсі міні-грантів для журналістів, які висвітлюють проблему дискримінації
До 30 липня – подання заявок на участь у Конкурсі міні-грантів для журналістів, які висвітлюють проблему дискримінації

Центр інформації про права людини оголошує конкурс міні-грантів для журналістів та журналісток, які висвітлюють тематику боротьби з дискримінацією.

 

До участі у конкурсі запрошуються журналісти та журналістки усіх видів ЗМІ з усіх регіонів України, а також фрілансери та фрілансерки.

 

Головним фактором участі в конкурсі є наявність перспективної теми для підготовки ґрунтовного журналістського матеріалу, що стосується вивчення проблематики дискримінації та/або розслідування й аналізу конкретних справ чи фактів, а також потенційна готовність надати громадськості якісний, цікавий, суспільно важливий журналістський матеріал для просування універсальних принципів рівності та недискримінації. Це можуть бути матеріали будь-якого жанру: журналістські розслідування, репортажі, аналітичні матеріали, інтерв'ю, фото-, відео- чи аудіопроекти тощо.

 

Для участі у конкурсі міні-грантів необхідно надіслати заявку на електронну адресу tp@humanrights.org.ua до 30 липня.

 

Заявка повинна містити:

-прізвище, ім'я, по-батькові заявника / заявниці;

-поштову адресу;

- контактні дані (телефон, електронна пошта);

- назву ЗМІ, у якій працює заявниця / заявник (якщо є);

- досвід щодо підготовки журналістських матеріалів чи проходження навчання на по темі рівності та недискримінації (посилання на попередні матеріали, назви курсів, тренінгів чи інших програм тощо);

- опис концепції запланованого матеріалу (тема, основні питання, відповіді на які журналіст(ка) планує знайти в процесі роботи над матеріалом, перелік основних джерел інформації по темі тощо);

- обґрунтування актуальності і важливості запропонованої теми;

- опис витрат, необхідних для підготовки матеріалу.

 

Фінансова підтримка може бути використана для повного або часткового покриття витрат, що стосуються телефонних переговорів, копіювання, витратних матеріалів, поїздок, проживання, харчування, проведення досліджень і роботи з даними, оплати роботи експертів і консультантів, юридичного аналізу та інших витрат, які необхідні для проведення ґрунтовного дослідження теми і підготовки матеріалу. Не передбачаються витрати грантових коштів на придбання обладнання, плату за розміщення публікацій у ЗМІ.

 

За результатами конкурсу буде надано щонайменше 10 міні-грантів (кожен у розмірі від 3 до 5 тис. грн.). Перемож(ни)ці конкурсу будуть визначені до 15 серпня.

 

Підтримані в рамках конкурсу матеріали мають підготовлені та оприлюднені до 1 грудня. Умовою надання міні-грантів є зобов'язання щодо документального підтвердження витрат для підготовки матеріалу (касові чи товарні чеки, інші бухгалтерські документи тощо).

 

Фінансування здійснюється у два етапи. Перший етап включає видачу авансу (70%) на покриття прямих витрат для підготовки матеріалу. Другий транш (остаточний розрахунок) здійснюється після надання одержувачем міні-гранту вичерпного звіту по першому траншу (авансу).

 

До конкурсної комісії по оцінюванню заявок входитимуть представники та представниці Центру інформації про права людини, Проекту «Без кордонів» Центру «Соціальна дія», Коаліції з протидії дискримінації в Україні, а також (за згодою) - Міжнародного фонду «Відродження» і Представництва Європейської комісії в Україні.

 

Організатори залишають за собою право републікувати всі підтримувані матеріали - з дотриманням авторських прав, а також поширювати і популяризувати їх.

 

Організатори зобов'язуються не розголошувати конфіденційну інформацію з отриманих заявок. Конфіденційна інформація заявника включає в себе інформацію, що міститься у заявці, вартісну, цінову та іншу інформацію, надану учасниками конкурсу міні-грантів.

 

Організатори програми - Центр інформації про права людини спільно з Проектом «Без кордонів» Центру «Соціальна дія» під егідою із Коаліції з протидії дискримінації в Україні за підтримки Європейського Союзу та програми «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту: «Досягнення рівності: спільний підхід для покращення стану  рівності та недискримінації».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду