ДемАльянс подає до суду на одеський 7-й канал

ДемАльянс подає до суду на одеський 7-й канал

4 Червня 2015
2101

ДемАльянс подає до суду на одеський 7-й канал

2101
ДемАльянс подає до суду на одеський 7-й канал
ДемАльянс подає до суду на одеський 7-й канал

Партія ДемАльянс подає позов до суду «за наклеп та паплюження репутації партії та її активіста Сергія Сарафанюка», вимагає публічних вибачень і оплати такого ж обсягу ефіру для спростування інформації в ефірі одеського 7-го каналу. Про це йдеться у заяві на сайті партії.

 

Партія ДемАльянс заявляє, що підконтрольні одному з забудовників медіа начебто транслюють в Одесу «неправдиві агресивні матеріали, спрямовані проти громадських активістів міста та, зокрема, ДемАльянсу».

 

ДемАльянс заявляє, що бізнесмен-забудовник порушує  закон та права мешканців, а також погрожує членам партії. Водночас в Одесі вийшла серія «замовних матеріалів» проти партії і активістів в місцевих інтернет-ЗМІ.

 

«Сьогодні нас та наші справи намагається забруднити - в очах широкого кола глядачів 7-го каналу - та дискредитувати олігарх-бізнесмен, забудовник та ймовірний порушник закону... Телеканал декілька діб цілодобово транслює замовні неправдиві роліки і безнаказано паплюжить репутацію команди ДемАльянсу», - заявляє партія.

 

ДемАльянс вимагає, аби трансляція замовних матеріалів в засобах масової інформації проти активістів партії ДемАльянс та інших громадських активістів була припинена. Партія також вимагає, аби «місцевий олігарх» діяв в рамках закону, не порушуючи права інших людей, в тому числі - права на збалансовану інформацію. Він має діяти в умовах, де «матеріали на телеканалах висвітлюють лише правдиві факти, які можна довести в суді», заявляє ДемАльянс.

 

«Справедливість, законність, свобода слова - це ті базові поняття і прості закони співжиття в сучасному суспільстві, які маюсь стати звичними та обов'язковими для всіх людей, незалежно від роду занять і кількості грошей», - йдеться у заяві.

 

Нагадаємо, у жовтні минулого року одеський 7-й канал заявив, що звільнив журналіста Антона Доценка за те, що він передав ексклюзивне відео 7-го каналу російському телеканалу «Россия 24».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2101
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду