Суд переніс розгляд справи Коцаби через «невідповідну поведінку» його захисниці Монтян

Суд переніс розгляд справи Коцаби через «невідповідну поведінку» його захисниці Монтян

4 Червня 2015
2655

Суд переніс розгляд справи Коцаби через «невідповідну поведінку» його захисниці Монтян

2655
Суд переніс розгляд справи Коцаби через «невідповідну поведінку» його захисниці Монтян
Суд переніс розгляд справи Коцаби через «невідповідну поведінку» його захисниці Монтян

Суддя Івано-Франківського міського суду Леся Зеленко оголосила перерву у слуханнях у справі місцевого блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді та перешкоджанні діяльності Збройних Сил України, до 30 червня через «невідповідну поведінку» адвоката підсудного Тетяни Монтян. Про це повідомляє видання «Правда» з посиланням на журналіста «Галицького кореспондента», який був присутнім на суді.

 

4 червня у суді тривали слухання у справі Коцаби. За інформацією видання, п'ятнадцятим свідком у справі був допитаний мешканець Коломиї - журналіст, волонтер, інвалід війни в Афганістані.

 

«Свідок зазначає, що в той час, коли Руслан Коцаба зробив заяву про те, що російських військ на Сході України немає і Батьківщину захищати не потрібно, він (свідок) був саме на передовій . Заява Коцаби його та друзів на фронті обурила, адже вони на власні очі бачили російських бойовиків», - повідомляє видання «Правда».

 

Через такі свідчення обурився другий захисник підсудного Ігор Сулима: «Що ми тут слухаємо? До чого особисті історії людей, які з Коцабою не мають нічого спільного?».

 

Тетяна Монтян назвала свідка «зомбі» і сказала, що той несе ахінею.

 

Після цього суддя оголосив перерву в слуханнях до 30 червня через «невідповідну поведінку» адвоката Монтян.

 

Нагадаємо, вчора 3 червня, в Івано-Франківському суді продовжився допит свідків у справі блогера Руслана Коцаби. На засіданні були присутні представники ОБСЄ та активісти «Правого сектору». Пана Коцабу, якого звинувачують у державній зраді та перешкоджанні діяльності Збройних Сил України, міський суд залишив під арештом ще на 60 діб.

 

Як писала «Детектор медіа», івано-франківський блогер Руслан Коцаба у січні записав відеозвернення до Президента України, в якому закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи таку відмову тим, що в Україні не оголошений військовий стан. Після того, як громадський активіст Тарас Дем'янів звернувся до СБУ із заявою про скоєння кримінального злочину згідно ст. 111 та 336 ККУ, пана Коцабу було затримано і звинувачено в державній зраді та ухиленні від мобілізації. 

 

В ухвалі суду від 8 лютого зазначено, що блогер за винагороду працював на замовлення російського телеканалу НТВ і організовував підготовку провокативних матеріалів про мобілізацію в Україні для російського ТБ. Відеозвернення Руслана Коцаби до Президента України «Я проти мобілізації» використовували в інформаційних програмах російські державні канали. У документі також наголошується, що пан Коцаба мав намір найближчим часом виїхати на невизначений термін на територію так званих «ЛНР» та «ДНР», аби продовжити свою діяльність. Суд залишив під арештом вилучені в Руслана Коцаби під час обшуку кошти в сумі 6 тис. 300 доларів, 9 тис. 110 євро та 7 тисяч гривень.

 

Юристи не мають одностайної позиції щодо дій правоохоронних органів стосовно Руслана Коцаби. Тим часом представництво міжнародної організації Amnesty International в Україні розповсюдило заяву, в якій назвало Руслана Коцабу «в'язнем сумління» і закликало українську владу негайно його звільнити.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2655
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду