Журналістку, поновлену судом на посаді головного редактора чернівецького каналу ТВА, допустили до роботи

Журналістку, поновлену судом на посаді головного редактора чернівецького каналу ТВА, допустили до роботи

4 Червня 2015
2136

Журналістку, поновлену судом на посаді головного редактора чернівецького каналу ТВА, допустили до роботи

2136
Журналістку, поновлену судом на посаді головного редактора чернівецького каналу ТВА, допустили до роботи
Журналістку, поновлену судом на посаді головного редактора чернівецького каналу ТВА, допустили до роботи

3 червня чернівецька журналістка Юлія Сафтенку, поновлена Апеляційним судом Чернівецької області на посаді головного редактора телеканалу ТВА, змогла потрапити на своє робоче місце. Про це повідомляє видання 0372.ua.

 

Вчора у Шевченківському районному суді Чернівців Юлії Сафтенку видали два виконавчі  листи - один на поновлення на посаду, інший на виплату їй заборгованості по зарплаті в сумі 8591 грн. 80 коп. та заподіяної моральної шкоди в сумі 1 тис грн. З цими документами журналістка звернулася до виконавчої служби, аби та відкрила виконавче провадження і змусила керівника телеканалу ТВА Валерія Сарафінчана допустити її до роботи. В установі їй повідомили, що директор телеканалу ТВА сам приніс їм наказ про її поновлення.

 

Як пише 0372.ua, цього разу директор телеканалу «люб'язно зустрів головного редактора телеканалу Юлію Сафтенку, представив її колективу каналу», провів до кабінету і оголосив, що з 4 червня вона має приступити до роботи.

 

Водночас Юлія Сафтенку повідомила виданню, що у неї  є питання до наказу  про її поновлення на роботі з 12-ти пунктів, який будуть вивчати юристи НМПУ. «Особливо мене бентежить один з пунктів, де сказано: „заборонити головному редактору виконувати  обов'язки кореспондента та знімати власні матеріали в робочий час з 9.00 до 18.00"», - сказала журналістка, яка вважає таку заборону нонсенсом.

 

Юлія Сафтенку ще не визначилась остаточно, чи працюватиме на телеканалі ТВА, але задоволена, що їй вдалося через суд довести свої права.

 

«Я щаслива з того, що перемогла правда, перемогли журналісти. Коли зі мною це сталося, я дала собі слово боротися - попри все і всупереч всьому. Я перемогла. Це ще раз доказ всім людям, незалежно від статусу і професії - за свою правду треба боротися і йти до кінця. Це я показую своїм прикладом», - зазначила вона.

 

3 червня директора телеканалу «ТВА» Валерій Сарафінчан відмовився прокоментувати виданню 0372.ua відновлення на посаді колишнього головного редактора через зайнятість.

 

Нагадаємо, 25 травня відбулося судове засідання, на якому розглядався позов звільненої минулого року колишньої головної редакторки каналу ТВА Юлії Сафтенку щодо незаконності її звільнення з телеканалу

 

Того ж дня Юлію Сафтенку, заступника голови Незалежної медіапрофспілки (НМПУ), старшого юрисконсульта Олександра Тарасова, який виконував функції керівника профспілкової інспекції, та інших профспілкових активістів після винесення рішення суду на територію телеканалу ТВА не допустили. Таку позицію каналу представники НМПУ розцінили як порушення статті 170 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій) і подали заяву у міліцію. 26 травня проти директора чернівецького телеканалу ТВА Валерія Сарафінчана було відкрито кримінальне провадження. Справу внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною 1 статті 382 Кримінального кодексу України (Невиконання судового рішення).

 

Як писала «Детектор медіа», Юлію Сафтенку й журналіста Івана Гончарюка було звільнено в серпні 2014 року після виходу в ефір сюжету «Сокирянське Межигір'я». У ньому йшлося про діяльність колишнього першого заступника прокурора Чернівецької області Станіслава Банчука. За даними видання Buknews, у наказі про звільнення пані Сафтенку у якості причини зазначено «за прогули».

 

На думку Юлії Сафтенку та Івана Гончарюка, після того, як сюжет набув розголосу, прокуратура «притиснула» директора ТВА. Також з телеканалу, на знак солідарності з колегами, пішов журналіст Анатолій Никифоряк.

 

«Телекретика»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2136
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду