Після втручання Геращенка й Авакова слідчий закрив справу проти журналістів видань «Наші гроші» та «Інсайдер»

Після втручання Геращенка й Авакова слідчий закрив справу проти журналістів видань «Наші гроші» та «Інсайдер»

29 Травня 2015
5982

Після втручання Геращенка й Авакова слідчий закрив справу проти журналістів видань «Наші гроші» та «Інсайдер»

5982
Після втручання Геращенка й Авакова слідчий закрив справу проти журналістів видань «Наші гроші» та «Інсайдер»
Після втручання Геращенка й Авакова слідчий закрив справу проти журналістів видань «Наші гроші» та «Інсайдер»

Слідчий Бориспільського МВ ГУМВС в Київській області В.П'янило закрив кримінальне провадження, у рамках якого видання «Наші гроші» і видання «Інсайдер» були звинувачені у розміщенні «недостовірної інформації» щодо компанії «Фінанспромгаз». Про це повідомляє видання «Наші гроші» з посиланням на журналіста Артем Шевченка, який оприлюднив постанову про закриття справи.

 

Провадження №12015110100000772 закрито у зв'язку з встановленням відсутності в діянні складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 192 ККУ, повідомляє видання «Наші гроші». Керівник проекту «Інсайдер» Сергій Щербина також повідомив, що справу, відкриту після виходу публікації «Новый трейдер Курченко», закрито за відсутністю складу злочину.

 

У постанові вказано, що провадження було порушено через «неправдиву інформацію» на сайті «Інсайдер» про зв'язки фірми «Фінанспромгаз» з Сергієм Курченком. Відтак фірма отримала проблеми з закордонними партнерами, які відмовлялись будь-які договори і надавати кредити.

 

«З об'єктивної сторони дане кримінальне правопорушення полягає в отриманні винним неправомірної вигоди за рахунок власника або законного володільця майна шляхом обману або зловживання довірою за відсутності ознак шахрайства. За способом вчинення цей злочин є близьким до шахрайства. Однак на відміну від шахрайства при його вчиненні не відбувається вилучення чужого майна із фонду власника: винний отримує матеріальну вигоду в результаті використання майна, яке лише мало надійти у розпорядження власника і поповнити його майновий фонд. Тобто він не вилучає майно, а лише не передає його належному власникові або законному володільцеві», - написав В.П'янило у постанові про закриття провадження.

 

На підставі вищевикладеного, оскільки будь-яке майно ТОВ «Фінанспромгаз» не вилучалося, а також товариством не надано підтверджуючих документів про розмір заподіяної шкоди, керуючись п.2ч.1 ст.284 КПК України, слідчий постановив закрити кримінальне провадження.

 

 

 

Нагадаємо, головний редактор інтернет-видання «Наші гроші» Олекса Шалайський повідомив, що слідчий Бориспільського міського відділу міліції (Київська область) В.П'янило відкрив кримінальне провадження проти журналістів-авторів публікації «МВС вважає, що Курченко вкрав у «Нафтогазу» не тільки газ, а і бензину на 450 мільйонів» на сайті видання. 

 

У листі, який направив на адресу Олекси Шалайського слідчий слідчого Бориспільського міського відділу МВС В. П'янило, йшлося, що «слідчим відділом Бориспільського МВ ГУ УМВС України в Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015110100000772 від 10.04.2015, за фактом заподіяння майнової шкоди ТОВ "Фінанспромгаз" шляхом розповсюдження недостовірної інформації, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст. 192 КК України».

 

Згодом народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що слідчий Бориспільського МВ ГУ МВС України в Київській області, який відкрив кримінальне провадження проти журналістів-авторів публікації «МВС вважає, що Курченко вкрав у «Нафтогазу» не тільки газ, а і бензину на 450 мільйонів» на сайті видання «Наші гроші», є некомпетентним або корумпованим, і повідомив про початок перевірки і притягнення до відповідальності винних посадових осіб Бориспільського райвідділу міліції і безпосередньо слідчого.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5982
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду