Нацрада призначила представників у Луганській та Хмельницькій областях

Нацрада призначила представників у Луганській та Хмельницькій областях

21 Травня 2015
3563

Нацрада призначила представників у Луганській та Хмельницькій областях

3563
Нацрада призначила представників у Луганській та Хмельницькій областях
Нацрада призначила представників у Луганській та Хмельницькій областях

21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення обрала та призначила своїх представників у Луганській і Хмельницькій областях. У Луганській області представником Нацради став Володимир Горобець, у Хмельницькій - Олена Гавінська.

 

Посада представника Нацради в Луганській області стала вакантною 12 березня, коли Нацрада звільнила попереднього представника Андрія Прівальцева «за систематичне невиконання без поважних причин обов'язків». Пан Прівальцев зараз оскаржує своє звільнення.

 

На вакантну посаду було оголошено конкурс, на який подалися дві кандидатури. Кадрова конкурсна комісія рекомендувала Нацраді для призначення одного претендента - Володимира Горобця.

 

Володимир Горобець є співзасновником і директором ТРК «Енергія» - це єдиний провайдер кабельного телебачення і місцевий кабельний телеканал у місті Щастя Луганської області. Зі слів пана Горобця, він не допустить конфлікту інтересів, оскільки вийде з числа засновників компанії.

 

Усі присутні шестеро членів Нацради одноголосно підтримали кандидатуру пана Горобця. «Ми вас вітаємо, ми готові вам надати будь-яку допомогу, - сказав голова Нацради Юрій Артеменко. - У нас роботу представників курує Владислав Севрюков, а Олександр Ільяшенко відповідає за зону АТО. Ви маєте з ними особисто працювати. Друге, що я хотів би вам порадити, - налагодьте роботу з губернатором, бо вам потрібно працювати разом, а також із силами СБУ, АТО».

 

А заступник голови Нацради Григорій Шверк додав, що представник Нацради в Луганській області має бути другою людиною після губернатора.

 

Посада представника Нацради в Хмельницькій області стала вакантною 2 лютого, коли в попереднього представника Анатолія Пенкальського закінчився строковий контракт. Нацрада оголосила конкурс на вакантну посаду та провела його, але не змогла обрати представника з двох кандидатур - Анатолія Пенкальського та переселенки з Криму, екс-директора департаменту Ялтинської міської ради Людмили Сиворотки. Тому було оголошено повторний конкурс.

 

Кадрова конкурсна комісія запропонувала Нацраді три кандидатури, які набрали найбільше балів під час іспиту та співбесіди:

 

Михайло Ревенко - з листопада 2014 року провідний спеціаліст відділу організації роботи представників Нацради в її центральному апараті, до цього очолював секретаріат представників Нацради Запорізького регіону, ще раніше працював у Запорізькій обласній державній телерадіокомпанії; за фахом журналіст, стаж роботи - 39 років, з них 32 роки - на державній службі, має 5-й ранг державного службовця;

 

Олена Гавінська - заступник начальника відділу аспірантури Національної академії державного управління при Президенті України, де сама була аспірантом, до цього у 2006-2010 роках очолювала секретаріат представників Нацради Подільсько-Буковинського регіону; за освітою - вчитель української та англійської мов, фахівець із державного управління, стаж роботи - 21 рік, з них 8 років - на державній службі;

 

Аліна Коваль - секретар Волочиської міської ради Хмельницької області, за освітою - журналіст, учитель англійської літератури, економіст-правознавець, стаж роботи на державній службі - 4 роки, має 9-й ранг державного службовця.

 

Члени Нацради відзначили, що вперше мають такий складний вибір, оскільки всі кандидатури дуже сильні.

 

Під час першого рейтингового голосування пані Гавінська та пані Коваль набрали по 4 голоси членів Нацради, пан Ревенко - 3 голоси. Під час другого - пані Гавінська набрала 5 голосів, пані Коваль - 2. Зрештою, представником було призначено пані Гавінську.

 

Голова Нацради Юрій Артеменко також запропонував апарату підвищити пана Ревенка з посади провідного спеціаліста на посаду головного спеціаліста відділу, в якому він працює в Нацраді.

 

Нагадаємо, 26 березня Нацрада призначила своїх представників у 13 областях - Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій і Чернігівській. Детальніше читайте в матеріалі «Хто представлятиме Нацраду в регіонах».

 

До цього Нацрада провела ротацію ще п'яти своїх представників у регіонах: у Кіровоградській та Харківській областях, у Києві, Донецькій та Волинській областях.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3563
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду