Готель у Трускавці програв у суді апеляцію місцевому журналісту

Готель у Трускавці програв у суді апеляцію місцевому журналісту

20 Травня 2015
2097

Готель у Трускавці програв у суді апеляцію місцевому журналісту

2097
Готель у Трускавці програв у суді апеляцію місцевому журналісту
Готель у Трускавці програв у суді апеляцію місцевому журналісту

19 травня Львівський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу ТзОВ «ДЛРКК «Ріксос-Прикарпаття» проти журналіста з Трускавця Володимира Ключака та колишнього голови профспілки «Ріксоса» Ігоря Костика. Про це повідомляє видання «Трускавецький Вісник».

 

Справу розглядала колегія суддів. Апеляцію «Ріксоса» Апеляційний суд відхилив, залишивши в силі рішення Трускавецького міського суду Львівської області від 6 лютого, яким «Ріксосу» було повністю відмовлено у задоволенні висунутих ним позовних вимог на адресу Володимира Ключака та Ігоря Костика.

 

ДЛРКК «Ріксос-Прикарпаття» звинувачував журналіста та колишнього свого працівника у нанесенні підприємству мільйонних збитків та вимагав від них біля 150 тис. грн. матеріальної та моральної компенсації. Справа стосувалася низки колективних звернень працівників підприємства у правоохоронні органи та до депутатів різних рівнів. Журналіст Володимир Ключак заявив, що цей позов - це акт помсти на його адресу за активну громадянську позицію та намагання заплямувати його чесне ім`я.

 

Як повідомляв Інститут масової інформаці (ІМІ), приводом позову ДЛРКК «Ріксос-Прикарпаття» проти журналіста стала опублікована 4 квітня стаття під заголовком «Профспілка проти адміністрації або Кому вигідний скандал?». «У вказаній статті та розміщених документах міститься критика підприємства, звинувачення у порушенні вимог законодавчих актів, приховування доходів, незаконна виплата заробітної платні, психологічний та моральний тиск на працівників, а також інша інформація, що підриває ділову репутацію готельного комплексу», – йшлося у позовній заяві.

 

 

Нагадаємо, у травні в міськрайонному суді Дрогобича (Львівська область) розпочався розгляд позовної заяви місцевого адвоката Анатолія Мацея, в якій він просить визнати статтю «Страждання Мацея», опубліковану у міській газеті «Галицька Зоря», такою, що не відповідає дійсності, принижує його честь, гідність та ділову репутацію і опублікувати спростування, а також стягнути з редакції 25 тис. грн моральної шкоди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2097
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду