Невідомі вкрали техніку й відзняте на сході України відео кінорежисера Тараса Томенка

Невідомі вкрали техніку й відзняте на сході України відео кінорежисера Тараса Томенка

2 Травня 2015
2289

Невідомі вкрали техніку й відзняте на сході України відео кінорежисера Тараса Томенка

2289
Невідомі вкрали техніку й відзняте на сході України відео кінорежисера Тараса Томенка
Невідомі вкрали техніку й відзняте на сході України відео кінорежисера Тараса Томенка

Невідомі пограбували авто українського кінорежисера Тараса Томенка та забрали знімальну техніку й відзняте відео. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Серед викраденого - зокрема, фотокамера Canon 5 D Mark 3, комплект об'єктивів, штатив та інші речі.

 

Як розповів пан Томенко, інцидент стався 26 квітня о 20.04 в районі вулиці Саперно-Слобідська на стоянці тогрогово центру «Леруа Мерлен». «Моє авто було відкрите сканером», - зазначив кінорежисер.

 

Також він детально розповів подробиці пограбування: «Я повертався зі зйомок з Військового Госпіталю де знімав інтерв'ю з пораненим бійцем. Камери спостереження зафіксували, що за мною слідкували - чорна автівка схожа на Chery Amulet заїхала одразу за мною на парковку. Поки один покидьок мене вистежував, інший на очах у охорони супермаркету відчинив багажник, забрав апаратуру і зник».

 

При допомозі цієї техніки Тарас Томенко знімає війну на Сході України. «Для мене це не просто камера з об'єктивами - це була можливість знімати документальне кіно про війну, про подвиг наших хлопців на передовій, - зазначив кінорежисер. - З червня місяця наша знімальна група їздила на передову і зняла велику кількість хроніки. Як раз на наступному тижні планували приступити до монтажу документальної стрічки. До сліз боляче, що в кофрі був диск з відзнятим матеріалом з АТО».

 

Свідків інциденту кінорежисер просить повідомити про учасників пограбування чи виявлену техніку за номером телефону +38 067 392-93-97.

 

Як повідомляється на сайті МВС України у Києві, міліція проводить «низку оперативно-розшукових та слідчих дій, направлених на встановлення та затримання осіб, які вчинили майновий злочин».

 

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань Голосіївського РУ ГУМВС України в м. Києві за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України - «Крадіжка». Проводиться досудове розслідування.

 

Тарас Томенко – випускник філологічного факультету Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка Київського державного університету театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого.


Автор документальних фільмів «Ліза» (2006), що здобув призи як «Найкращий фільм» і «Найкраща операторська робота» в категорії «Професійний неігровий відеофільм» на фестивалі «Відкрита ніч» (2006) та «Мамочки» (2007).


Зняв документальні стрічки «Бійня» (1998), «Тир» (2000), що здобув приз Нью-йоркської кіношколи на Міжнародному кінофестивалі 2001 р. в Берліні; «Пересохла земля» (2004), що виборов перше місце на Всеукраїнському молодіжному кінофестивалі «На хвилях зачарованої Десни» (2005).

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook-сторінки Тараса Томенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2289
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду