Невідомі спалили авто  співзазновника телеканалу про моду ID Fashion Афанасенка (ОНОВЛЕНО)

Невідомі спалили авто співзазновника телеканалу про моду ID Fashion Афанасенка (ОНОВЛЕНО)

1 Травня 2015
3266

Невідомі спалили авто співзазновника телеканалу про моду ID Fashion Афанасенка (ОНОВЛЕНО)

3266
Невідомі спалили авто  співзазновника телеканалу про моду ID Fashion Афанасенка (ОНОВЛЕНО)
Невідомі спалили авто  співзазновника телеканалу про моду ID Fashion Афанасенка (ОНОВЛЕНО)

Співвласник нового українського телеканалу про моду ID Fashion Олег Афанасенко заявляє, що протягом місяця зазнав двох нападів від невідомих. Про це він повідомив у коментарі «Детектор медіа». Окрім того, що він є співвласником, також, за його словами, він веде журналістьську діяльність для ID Fashion - займається аналітикою та задіяний у підготовці зйомок програм.

 

За словами Олега Афанасенка, 9 квітня близько 12.00 у центрі Києва, на вул. Великій Васильківський на нього напав невідомий і завдав удару ножем. Постраждалий потрапив у реанімацію і тільки нещодавно вийшов з лікарні. Пан Афанасенко повідомляє, що міліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу, але поки, в інтересах таємниці слідства, не розкриває подробиць справи.

 

У ніч на 30 квітня у двір приватного будинку Олега Афанасенка у Києві невідомий кинув пляшку із запалювальною сумішшю, внаслідок чого загорівся і вщент згорів його автомобіль. В цей момент самого постраждалого не було у Києві. Олег Афанасенко вказав у заяві до міліції й цей інцидент.

 

Постраждалий пов'язує обидва випадки із своїм медійним бізнесом. Після того, як відомий український медіаменеджер Василь Климчук залишив у лютому посаду генерального продюсера телеканалу HDFashion, вони разом з Олегом Афанасенком вирішили створити новий канал ID Fashion. За словами пана Афанасенка, 29 квітня новий канал отримав ліценцію за рішенням Нацради.  Завадити запуску нового каналу про моду прагнуть конкуренти, впевнений постраждалий, який сподівається, що розголос інформації про напади на нього зупинить правопорушників.

 

Наразі досудове розслідування інцидентів ведуть правоохоронці,  розповів Олег Афанасенко. Слічий Печерського райуправляння МВС України в Києві Денис Токарєв відмовився надавати інформацію про досудове розслідування, пославшись на законодавство України. «Детектор медіа» подала інформаційний запит до ГУ МВС України у Києві та інформуватиме про хід розслідування.

 

Нагадаємо, у лютому генеральний продюсер телеканалу HDFashion в Україні Василь Климчук залишив посаду. За повідомленням каналу, він півтора роки очолював українську редакцію HDFashion і пішов з посади «заради нових творчих проектів». Таким чином, у 2014 році Василь Климчук поєднував роботу на парламентському телеканалі «Рада», який він очолював, з роботою на HDFashion.

 

У 2013 році Василь Климчук був генеральним директором іншого супутникового телеканалу, присвяченого моді,  Ukrainian Fashion. З березня по листопад 2014 року він вдруге (вперше - у 2012-2013 роках) очолював Дирекцію телерадіопрограм Верховної Ради України (супутниковий телеканал «Рада»). У жовтні 2014 року на вимогу трудового колективу каналу «Рада» Василя Климчука відсторонили від виконання обов'язків на час проведення службової перевірки. 3 листопада пана Климчука було звільнено за угодою сторін на підставі його заяви.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3266
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду