У Харкові журналістів не пустили на територію, де був знесений пам’ятник Леніну

У Харкові журналістів не пустили на територію, де був знесений пам’ятник Леніну

23 Квітня 2015
1986

У Харкові журналістів не пустили на територію, де був знесений пам’ятник Леніну

1986
У Харкові журналістів не пустили на територію, де був знесений пам’ятник Леніну
У Харкові журналістів не пустили на територію, де був знесений пам’ятник Леніну

У Харкові журналістів не пропустили на територію Харківського авіаційного університету, де в ніч на 18 квітня був знесений пам'ятник Леніну. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на слова фотокореспондента Сергія Бобка.

 

Фотограф повідомив, що після того, як стало відомо про знесення монумента, він разом з колегами прийшли відзняти місце події та отримати коментар представників вишу. Натомість далі пропускного пункту медійників не пустили.

 

«Близько години ми простояли на центральній прохідній, охорона заявила, що у неї категоричний наказ "нікого не пускати", нікого з керівництва на території немає, і зв'язатися з ним неможливо. Харків б'є всі рекорди по скотському відношенню до преси», - написав Сергій Бобок на своїй сторінці у Facebook.

 

Регіональний кореспондент ІМІ поспілкувалася з проректором університету Олександром Гайдачуком. Представник харківського вишу заявив, що нічого про цей інцидент не чув.

 

«Нічого не знаю такого. Вперше чую від вас, що зі мною хотіли поспілкувалася. На територію вишу вхід за перепустками. Оскільки там є режимні об'єкти. Так само на територію заводу ви просто так не потрапите. Якщо встановлений режимний об'єкт, то вхід за перепустками діє для усіх», - сказав пан Гайдачук.

 

Представник ІМІ звернувся з інформаційними запитами до інших вишів Харкова з проханням пояснити підставу заборони входу у заклади.

 

«Самі вищі навчальні заклади не є режимними об'єктами, але і не є громадським місцем. Тобто, вільний доступ на їхню територію не передбачений, вищому навчальному закладу ніщо не забороняє визначати режим допуску на свою територію», - вважає медіаюрист ІМІ Роман Головенко.

 

Нагадаємо, 15 квітня у Кіровограді кореспонденту інформаційного порталу «Гречка» Валерію Лебедю кілька чоловіків спортивної статури завадили потрапити до приміщення осередку Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1986
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду