Голові Харківського осередку НМПУ Ользі Вдовенко погрожують через професійну діяльність

Голові Харківського осередку НМПУ Ользі Вдовенко погрожують через професійну діяльність

22 Квітня 2015
2353

Голові Харківського осередку НМПУ Ользі Вдовенко погрожують через професійну діяльність

2353
Голові Харківського осередку НМПУ Ользі Вдовенко погрожують через професійну діяльність
Голові Харківського осередку НМПУ Ользі Вдовенко погрожують через професійну діяльність

17 квітня голові Харківського осередку Незалежної медіа профспілки України (НМПУ), журналістці-розслідувальниці інтернет-порталу «СтройОбзор» Ользі Вдовенко погрожував невідомий, перестрівши її у власному під`їзді. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Журналістка поверталась додому, де на неї чекав невідомий чоловік. «Він сказав, що знає, де вона мешкає разом з дитиною. До того ж невідомий погрожував: «Краще б ти більше не лізла туди, куди не треба»», - повідомили в НМПУ.

 

18 квітня журналістка звернулась до Салтівського районного відділку міліції Харкова із заявою. Проте у відомстві справу не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) та порадили постраждалій звернутися до дільничного.

 

«Журналістка пов'язує ці погрози зі своєю професійною діяльністю. На регіональному міському інтернет-порталі вона пише матеріали про будівництво, економіку міста, рішення міськради з питань землевідводів та можливі корупційні схеми в цій сфері», - йдеться у заяві профспілки.

 

За словами заступника голови НМПУ, адвоката Олександра Тарасова, міліція протягом доби мала відкрити провадження за статтею 171 Кримінального Кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та внести справу до ЄРДР, або впродовж наступної доби обґрунтувати причини відмови ставити цю справу на облік.

 

«Бездіяльність міліції в частині розслідування злочину щодо журналістської діяльності має бути оскаржена до прокуратури. Ольга Вдовенко планує написати скаргу до районної прокуратури, а ми від імені НМПУ - до Генеральної прокуратури України. У дільничного немає оперативних можливостей у розслідуванні цієї справи. Такі порушення з боку міліції не можна залишати без уваги. Адже, сьогодні погрози, а завтра - вбивства», -вважає пан Тарасов.

 

Нагадаємо, 17 квітня екс-депутат Черкаської міської ради Андрій Ковальчук телефоном погрожував розправою журналісту ТРК «Вікка», автору програми «Провокація» Валентину Чернявському та членам його сім'ї. Як розповів журналіст, причиною погроз став останній випуск «Провокацій», в якому йшлося про конфліктну ділянку в мікрорайоні «Дахнівка», яку через судову тяганину тривалий час не прибирають. Журналіст написав заяву до міліції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2353
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду