Група Фірташа відкидає звинувачення Авакова

Група Фірташа відкидає звинувачення Авакова

3 Квітня 2015
3132

Група Фірташа відкидає звинувачення Авакова

3132
Група Фірташа відкидає звинувачення Авакова
Група Фірташа відкидає звинувачення Авакова

Група OSTCHEM Дмитра Фірташа спростувала зяву Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про розкрадання компанією бюджетних коштів в розмірі 2,3 мільярда гривень. Про це йдеться в заяві прес-служби групи, повідомляє «Українська правда».

 

Нагадаємо, 2 квітня Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що МВС відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем, розкрадання бюджетних коштів з боку посадових осіб групи підприємств OSTCHEM бізнесмена Дмитра Фірташа, який є мажоритарним власником акцій групи Іnter Media Group Limited (канал «Інтер» та інші).

 

В групі OSTCHEM заявили, що підприємства групи «не є розпорядниками бюджетних коштів, тому не можуть ними розпоряджатися і тим більше "розкрадати».

 

Крім того  у заяві йдеться, що борги підприємств OSTCHEM перед «Нафтогазом» нібито «були сформовані практично повністю в період до придбання цих підприємств Group DF (2010-2011рр.)» - тобто до придбання групи Дмитром Фрташем.

 

«І тому будь-які звинувачення на адресу нинішніх посадових осіб підприємств, щонайменше, некоректні», - вважають в OSTCHEM.

 

Група Дмитра Фірташа також заявила, що борги держави перед її підприємствами «істотно перевищують борги заводів OSTCHEM перед держструктурами. Зокрема, державний "Одеський припортовий завод" досі винен підприємствам групи "Ostchem" понад 5 млрд грн».

 

Нагадаємо, народний депутат Антон Геращенко заявив, що депутати від «Народного фронту» просять Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна і Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу законного придбання медіагрупи.

 

Пізніше Антон Геращенко повідомив журналістам, що генеральний прокурор Віктор Шокін прийняв заяву народних депутатів і доручив начальнику одного з управлінь Генпрокуратури Павлу Жебрівському провести розслідування з даного питання. У свою чергу Віктор Шокін повідомив, що будуть допитані всі, хто причетний до продажу контрольного пакета телеканалу «Інтер» у 2013 році.

 

У відповідь телеканал «Інтер» виступив із заявою, що народні депутати від «Народного фронту» зробили спробу чинити політичний тиск на телеканал «Інтер».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3132
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анжела
3490 дн. тому
Он, Курченко з-за кордону надає допомогу банкіру - крадію Миколі Лагуну. Олігархи своїх не кидають, особливо коли можна ще й на цьому заробити. А про вкладників ніхто не думає, навіть прокуратура. http://www.2000.ua/blogi/blogi_blogi/oligarhi-svoih-ne-brosayut.htm
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду