Мінкульт поки не прийняв остаточного рішення про збір на підтримку українського кіно

Мінкульт поки не прийняв остаточного рішення про збір на підтримку українського кіно

24 Березня 2015
5569
24 Березня 2015
13:58

Мінкульт поки не прийняв остаточного рішення про збір на підтримку українського кіно

5569
Мінкульт поки не прийняв остаточного рішення про збір на підтримку українського кіно
Мінкульт поки не прийняв остаточного рішення про збір на підтримку українського кіно

Міністерство культури не прийняло остаточного рішення про запровадження збору на підтримку українського кіно. Про це повідомив на прес-конференції 24 березня віце-прем'єр міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко, передає «Інтерфакс-Україна».

 

«Станом на сьогодні у нас немає спільної точки зору. До слова, сьогодні в уряді ще одна нарада на цю тему», - сказав пан Кириленко.

 

Він розповів, що протягом трьох місяців розглядалося кілька варіантів підтримки українського кіно, але на сьогоднішній час вони відхилені, оскільки «містять елементи волюнтаризму і нерівноправності, плюс існує опір з боку продюсерів і телеканалів».

 

Сам пан Кириленко підтримує запровадження спеціального збору. За його словами, такий збір дозволить акумулювати більше 250 млн грн.

 

«Робота триває, до кінця весни ми повинні запропонувати парламенту консолідоване бачення і найбільш компромісний варіант підтримки українського кіно», - сказав віце-прем'єр.

 

Нагадаємо, що в лютому Державне агентство з питань кіно представило представникам дистриб'юторських компаній та кінотеатрів власний законопроект щодо запровадження збору за показ іноземних фільмів в кінотеатрах та на телебаченні. За повідомленням Держкіно, 10 компаній у цілому підтримали цей проект, але склали список зауважень до нього. Законопроект досі не внесено до парламенту. Натомість у Раді ще 10 грудня 2014 року зареєстровано законопроект народних депутатів Миколи Княжицького та Сергія Тарути про збір за показ фільмів і збір з лотерей.

 

4 березня «Детектор медіа» організувала круглий стіл «Де брати додаткові кошти для виробництва українських фільмів?», під час якого законодавці, представники телеканалів, кінодистрибуторів та всіх дотичних до кіноіндустрії учасників ринку обговорили законодавчі ініціативи щодо підтримки українського кінематографу.

 

На круглому столі «Детектор медіа» представники теле- та кінобізнесу заявили, що запровадження збору за розповсюдження і демонстрацію фільмів може мати негативні наслідки для кіно- і телеіндустрії у вигляді скорочення вітчизняного серіального виробництва, колапсу прокату авторського кіно і бурхливого розвитку піратства.

 

Натомість кінодистриб'ютор, власник мережі «Кінопалац» та студії дублювання кінострічок Le Doyen Studio Богдан Батрух переконаний, що українські телеканали мають підтримати збір на підтримку українського кінематографу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5569
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду