СБУ затримала на Житомирщині адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах

СБУ затримала на Житомирщині адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах

17 Березня 2015
4215
17 Березня 2015
12:58

СБУ затримала на Житомирщині адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах

4215
СБУ затримала на Житомирщині адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах
СБУ затримала на Житомирщині адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах

Служба безпеки України в Житомирській області припинила протиправну діяльність адміністратора соціальних груп в інтернеті, який закликав до підтримки так званих «ЛНР» і «ДНР». Про це 17 березня повідомляє прес-центру СБУ на своїй сторінці у Facebook.

 

«Встановлено, що місцевий житель активно поширював інформаційні матеріали антиукраїнського і сепаратистського характеру з російських пропагандистських ЗМІ, зокрема, спрямованих на зрив мобілізаційних заходів в нашій країні. Він також закликав надавати фінансову підтримку т.зв. "ДНР" і вказав реквізити банківського рахунку для перерахування коштів на створення "авіації" бойовиків», - повідомили в СБУ.

 

Під час санкціонованого обшуку квартири правопорушника співробітники спецслужби вилучили два комп'ютери, за допомогою яких адмініструвалися протерористичні групи в інтернеті і розповсюджувалися інформаційні матеріали антиукраїнського характеру.

 

Слідчими розпочато кримінальне провадження за фактом сприяння діяльності терористичної організації у вигляді інформаційного забезпечення та підтримки, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

 

Нагадаємо, 13 березня керівник Департаменту контррозвідувального захисту інформаційної безпеки Служби безпеки України Віталій Найда заявив, що СБУ притягуватиме до відповідальності тих, хто провадить антиукраїнську діяльність в інтернеті. При цьому він зазначив, що СБУ розраховує отримувати інформацію про антиукраїнську діяльність в онлайні від пересічних користувачів інтернету.

 

Раніше СБУ заявила, що виявила у соціальних мережах близько 600 антиукраїнських спільнот, що управляються з території Росії та Криму. Як заявив керівник департаменту контрозвідки СБУ Віталій Найда, йдеться передусім про російські соцмережі «ВКонтакте» та «Одноклассники». Він також зауважив, що в одній із виявлених спільнот «Антимайдн» є 27 адміністраторів, більшість з яких є громадянами Росії.


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4215
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду