Надія Савченко оголосила безстрокове голодування на знак протесту проти дій російської влади

Надія Савченко оголосила безстрокове голодування на знак протесту проти дій російської влади

16 Березня 2015
6391
16 Березня 2015
17:56

Надія Савченко оголосила безстрокове голодування на знак протесту проти дій російської влади

6391
Надія Савченко оголосила безстрокове голодування на знак протесту проти дій російської влади
Надія Савченко оголосила безстрокове голодування на знак протесту проти дій російської влади

Українська льотчиця, народний депутат України Надія Савченко заявила, що повертається до голодування. Про це йдеться у її письмовому зверненні, яке один з адвокатів Марк Фейгін опублікував на своїй сторінці у Twitter.

 

Надія Савченко повідомляє, що оголошує безстрокове голодування через дії стосовно неї Слідчого комітету РФ, що порушують міжнародне право, і бездіяльності щодо цих порушень влади Росії.

 

«На жаль, вона не дослухалася до рекомендацій лікарів і наших прохань. Вона вважає, що єдиним способом вирішення ситуації може бути, як мінімум, зміна їй запобіжного заходу. Вона вважає себе невинною і покладає відповідальність за це (голодування. - ред.) на слідчий орган, який протягом 9 місяців не реагує на докази її невинуватості. Савченко вважає, що це єдиний спосіб, який вона може заявити свої вимоги», - цитує коментар Марка Фейгіна «Радіо Свобода»

 

 

Нагадаємо, після огляду 14 березня українські лікарі застерегли Надію Савченко від повернення до голодування, оскільки таке випробування для організму може призвести до невідворотніх змін у її організмі.

 

Надія Савченко розпочала голодування 13 грудня 2014 року.

 

5 березня вона погодилася приймати бульйон виходити із голодування після погіршення самопочуття. 6 березня Марк Фейгін заявив, що голодування Надії Савченко призупинене і навряд чи поновлюватиметься. Того ж дня Надія Савченко повідомила, що погодиться на госпіталізацію для виходу з голодування після того, як її оглянуть українські лікарі.

 

Захисник Надії Савченко Марк Фейгін має у своєму розпорядженні відео, записане росіянином, яке підтверджує, що її викрали до того, як загинули співробітники каналу «Россия 1» Ігор Корнелюк і Антон Волошин, у смерті яких її звинувачує Слідчий комітет РФ. 

 

33-річна українська військова, депутат Верховної Ради та член парламентської делегації у  ПАРЄ Надія Савченко з липня 2014 року перебуває у в'язниці в Росії за звинуваченнями у загибелі співробітників телеканалу «Россия 1» і начебто незаконному перетині російського кордону.

 

Президент Петро Порошенко присвоїв Надії Савченко звання «Герой України».

 

Високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні закликала владу Росії звільнити ув'язнених у російських СІЗО Надію Савченко, Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних українських громадян.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду