Робоча група Нацради розробила новий бланк програмної концепції мовлення

Робоча група Нацради розробила новий бланк програмної концепції мовлення

12 Березня 2015
2681
12 Березня 2015
18:44

Робоча група Нацради розробила новий бланк програмної концепції мовлення

2681
Робоча група Нацради розробила новий бланк програмної концепції мовлення
Робоча група Нацради розробила новий бланк програмної концепції мовлення

11 березня робоча група Національної ради з питань телебачення і радіомовлення зі спрощення процедури ліцензування мовників підготувала нову форму додатка 4 до ліцензії, який прописує програмну концепцію мовлення. Проект бланка незабаром буде винесено на громадське обговорення. Про це повідомляє сайт Нацради.

 

У новому бланку програмної концепції мовлення залишено лише пункти, передбачені статтею 28 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» - необхідність зазначати інформаційно-аналітичні, культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, розважальні передачі, фільмопоказ і музичні твори для теле- і радіомовників та передачі іншого тематичного спрямування із зазначенням у дужках якого саме. Також є графа «дитячі передачі», оскільки вони впливають на розрахунок ліцензійного збору. А от категорії «інше», в якій, зокрема, зазначалися відомості про рекламу, у проекті нового бланку немає.

 

У бланку частково змінено визначення формату. У мовників з'явиться можливість визначати формат за цільовою аудиторією або/та за тематичним спрямуванням програм.

 

У розподілі програмного наповнення обсяг передач, які виходять в ефір протягом доби, запропоновано вказувати у форматі «не менше ніж», що дасть можливість мовникам коригувати сітку ефіру залежно від потреб і певних обставин - святкові дні, трансляція звернень високопосадових осіб тощо. Водночас у таблиці розподілу програмного наповнення мовникам необхідно буде розписувати не менше ніж 75% загального обсягу мовлення.

 

Члени Національної ради Владислав Севрюков і Григорій Шверк зазначали, що регулятор усвідомлює потребу внесення змін не тільки до додатка 4, а й до всієї ліцензії. Наприклад, можливо, треба відмовитися від практики переоформлення ліцензій у разі зміни директора, банківських реквізитів чи місцезнаходження передавача. Однак таке спрощення ліцензування буде можливе лише після зміни чинного законодавства, яке наразі передбачає переоформлення ліцензій за найменших підстав.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2681
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
3387 дн. тому
"Взяти до відома і змінити реєстр" - це дуже просте рішення і не приносить гроші Нацраді.
//
3388 дн. тому
А може замість переоформлення зафіксувати факт зміни, ліцензіат подав заяву а регулятор взяв до відома, для актуалізації інформації в реєстрі і т.д.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду