Фінські і російські ЗМІ повідомляють, що у Слов’янську був побитий фінський журналіст і політик Антеро Еерола

Фінські і російські ЗМІ повідомляють, що у Слов’янську був побитий фінський журналіст і політик Антеро Еерола

10 Березня 2015
2540
10 Березня 2015
11:55

Фінські і російські ЗМІ повідомляють, що у Слов’янську був побитий фінський журналіст і політик Антеро Еерола

2540
Фінські і російські ЗМІ повідомляють, що у Слов’янську був побитий фінський журналіст і політик Антеро Еерола
Фінські і російські ЗМІ повідомляють, що у Слов’янську був побитий фінський журналіст і політик Антеро Еерола

У лютому у місті Слов'янську (Донецька область), який контролюється українською владою, був побитий фінський політичний діяч і журналіст, експерт у справах Росії Антеро Еерола, передає фінське видання helsinginuutiset.fi. Про інцидент пише також низка російських ЗМІ - зокрема про напад повідомляє російське ІА Regnum, що має відверто антиукраїнське спрямування і називає Слов'янськ «окупованим ВСУ» містом.

 

Як повідомляє ІА Regnum, Антеро Еерола, за спеціалізацією журналіст-русист, також є депутатом міськради міста Вантаа від «Лівого союзу», потрапив до міста Світлодарська (Донецька область) поблизу Дебальцевого, яке перебуває зараз на межі зіткнення українських сил і терористів «ДНР». У Світлодарську він начебто став свідком, як українська артилерія обстрілює позиції терористів, незважаючи на чинне перемир'я. При цьому ІА Regnum публікує своє повідомлення 8 березня і не вказує, що фінський журналіст зафіксував такі обстріли ще у лютому, через 12 годин після оголошення режиму тиші у рамках Мінських угод-2. Як відомо, у цей час бойовики «ДНР» разом з російськими військовими вели масовані обстріли Дебальцевого, де перебували українські сили і мирне населення. На жаль, Антеро Еерола цих обстрілів не зафіксував.

 

Напад на фінського журналіста стався, за його словами, у Слов'янську, де він проживав у готелі. Коли Антеро Еерола зайшов поїсти у місцевий ресторан. За його словами, група агресивних молодих людей звернулась до нього українською, він відповів, що розуміє тільки російську. У відповідь його начебто вдарили і розбили нижню губу. Він зрозумів інцидент таким чином, що іноземним журналістам не можна перебувати у цьому регіоні, і зрадів, що відбувся тільки цим. При цьому невідомо, яким чином він визначив, що нападники розмовляли українською, і у чому саме полягали претензії до нього. Російське ІА Regnum пише, що після нападу журналіст був госпіталізований і при цьому українська міліція не захотіла розслідувати інцидент.

 

За словами фінського політика, в Україні відчувається сильна агресія по всій країні. Його десятиденна поїздка переконала його, що у Фінляндії знають не все, що відбувається в Україні. За його словами, преса створює враження, що це тільки зовнішнє втручання. «На Росію занадто легко все звалити», - сказав фінський політик.

 

Пан Еерола також стверджує, що сфера дії опозиції в Україні послабилася і ситуація зі свободою слова погіршилася. При цьому невідомо, які дані він порівнював. Фінський політик також був присутній на суді у Києві із заборони КПУ. «Я стежив за судом, в якому Міністерство юстиції, служба безпеки і дві крайніх праві партії спробували заборонити комуністичну партію, що перебуває в опозиції. Такий цирк, який був в залі суду, я ніколи не бачив раніше: повний хаос, навішування ярликів і погроз», - заявив журналіст.

 

Російські ЗМІ також повідомляють, що найближчим часом Антеро Еерола має намір опублікувати в Фінляндії книгу під назвою «Українська криза - боротьба за країну, розірвану навпіл».

 

«Детектор медіа» звернеться за коментарем до повідомлень російських ЗМІ до МВС і Посольства Фінляндії в Україні.

 

Нагадаємо, російське інформагентство ТАСС поширило інформацію, що прес-служба Міністерства закордонних справ України, починаючи з цього тижня, відмовилася акредитовувати всіх без винятку російських журналістів. Як уточнив у коментарі «Детектор медіа» речник МЗС України Євген Перебийніс, ТАСС дійсно відмовили в акредитації, пославшись на дію Постанову №1853 Верховної Ради України про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України.

 

Постанова передбачає тимчасово, до прийняття рішення про завершення антитерористичної операції, призупинити акредитацію журналістів та представників (продюсерів, операторів, технічних працівників) деяких російських ЗМІ при органах державної влади України. Перелік цих російських ЗМІ визначила Служба безпеки України. Є у цьому переліку й інформаційне агентство ТАСС. Постанову №1853 підписано 17 лютого.

 

«Детектор медіа»



 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2540
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду