Уряд таки звільнив Олександра Півнюка з Концерну РРТ – «за одноразове грубе порушення»

Уряд таки звільнив Олександра Півнюка з Концерну РРТ – «за одноразове грубе порушення»

27 Лютого 2015
5303

Уряд таки звільнив Олександра Півнюка з Концерну РРТ – «за одноразове грубе порушення»

5303
Уряд таки звільнив Олександра Півнюка з Концерну РРТ – «за одноразове грубе порушення»
Уряд таки звільнив Олександра Півнюка з Концерну РРТ – «за одноразове грубе порушення»

Кабінет Міністрів України звільнив Олександра Півнюка з посади генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ). Відповідне розпорядження № 126-р від 16 лютого оприлюднено на Урядовому порталі.

 

Згідно з розпорядженням, пана Півнюка звільнено «за одноразове грубе порушення трудових обов'язків (пункт 1 частини першої статті 41 Кодексу законів про працю України)».

 

Іншим розпорядженням № 127-р від 16 лютого Кабмін тимчасово, до призначення в установленому порядку генерального директора Концерну РРТ, поклав виконання обов'язків гендиректора на першого заступника гендиректора Володимира Іщука.

 

При цьому в базі даних нормативно-правових актів Кабміну розпорядження з меншими порядковими номерами датовані пізнішими датами: наприклад, № 125-р - 25 лютого, № 118-р - від 23 лютого, № 100-р - 18 лютого. За словами юриста Інституту медіа права Ігоря Розкладая, розбіжність у порядкових номерах і хронології рішень виглядає дивно та може свідчити або про те, що розпорядження про кадрові зміни в Концерні РРТ були підписані «заднім числом», або про те, що для них були зарезервовані номери.

 

«Детектор медіа» звернеться із запитом до Секретаріату Кабінету Міністрів України з проханням пояснити причини розбіжності.

 

Нагадаємо, 4 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив про рішення уряду відсторонити Олександра Півнюка від посади генерального директора Концерну РРТ, звинувативши його в саботажі відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій на сході.

 

Одночасно з відстороненням пана Півнюка уряд доручив Нацдержслужбі, Адміністрації Держспецзв'язку разом із Секретаріатом Кабміну, Нацрадою та СБУ в десятиденний термін провести службове розслідування з питань належного виконання гендиректором КРРТ службових обов'язків щодо діяльності філій Концерну на території проведення АТО.

 

У відповідь Держспецзв'язку, в підпорядкуванні якої перебуває КРРТ, повідомила, що Олександр Півнюк юридично залишився генеральним директором КРРТ, а відновлення трансляції українських телеканалів на чотирьох (на даний момент) неконтрольованих Україною РТПС та припинення трансляції ними російських каналів можливі тільки шляхом відновлення контролю над територією, на якій вони розташовані. Також Держспецзв'язку звинуватила Міністерство інформаційної політики в бажанні підпорядкувати КРРТ собі.

 

На час відсторонення пана Півнюка обов'язки гендиректора Концерну РРТ виконував перший заступник гендиректора Володимир Іщук.

 

16 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що Кабінет Міністрів України звільнив генерального директора Концерну РРТ Олександра Півнюка. Відповідно, за його словами, в.о. керівника підприємством було призначено першого заступника генерального директора Володимира Іщука. На Урядовому порталі така інформація була відсутня.

 

18 лютого голова Держспецзв'язку Володимир Звєрєв повідомив, що Олександр Півнюк вирішив звільнитися з посади за власним бажанням і написав відповідну заяву. Пан Звєрєв також заявив, що міжвідомча комісія, що розслідувала діяльність Олександра Півнюка, не висувала йому звинувачень у сепаратизмі та фінансуванні російських каналів, однак визнала за необхідне передати висновки комісії до правоохоронних органів.

 

Один з членів урядової комісії повідомив «Детектор медіа», що у висновках комісії на 10 сторінках були перелічені порушення, які інкримінують Олександру Півнюку, і ці матеріали було передано до правоохоронних органів. Отримати висновки комісії «Детектор медіа» поки що не вдалося, оскільки вони призначені для службового використання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5303
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду