Уряд хоче на 150 млн грн зменшити фінансування державних мовників з держбюджету

Уряд хоче на 150 млн грн зменшити фінансування державних мовників з держбюджету

23 Лютого 2015
4149

Уряд хоче на 150 млн грн зменшити фінансування державних мовників з держбюджету

4149
Уряд хоче на 150 млн грн зменшити фінансування державних мовників з держбюджету
Уряд хоче на 150 млн грн зменшити фінансування державних мовників з держбюджету

Кабінет Міністрів України пропонує зменшити на 150 млн гривень видатки державного бюджету 2015 року на виробництво та трансляцію телерадіопрограм для державних потреб. Відповідні зміни пропонуються в законопроекті № 2147 «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік», зареєстрованому у Верховні Раді 16 лютого.

 

Чинним законом «Про Державний бюджет України на 2015 рік» передбачено 941 млн 208,3 тис. грн за бюджетною програмою «Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, створення та функціонування україномовної версії міжнародного каналу EuroNews», розпорядником якої є Державний комітет телебачення і радіомовлення.

 

У проекті змін до держбюджету видатки за цією програмою пропонується скоротити до 791 млн 208,3 тис. грн. За рахунок зменшення фінансування яких саме державних ЗМІ планується ця зміна, у пояснювальній записці не сказано.

 

Таким чином, загальна сума видатків, передбачена у 2015 році апарату Держкомтелерадіо за його різними бюджетними програмами, має скоротитися з 988 млн 202,3 тис. грн до 838 млн 202,3 тис. грн.

 

Нагадаємо, що за бюджетною програмою «Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, створення та функціонування україномовної версії міжнародного каналу EuroNews» фінансуються державні телерадіокомпанії, інформаційне агентство «Укрінформ» та українська версія EuroNews. Передбачена в чинному держбюджеті-2015 сума (941 млн 208,3 тис. грн) є на 194 млн 933,5 тис. грн більшою, ніж у держбюджеті-2014. Також це на 13 млн 30,9 тис. грн більше, ніж планувалося в проекті держбюджету-2015.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4149
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду