Нагороди Асоціації польських журналістів вручать Каплюк, Андрушку й Торбічу

Нагороди Асоціації польських журналістів вручать Каплюк, Андрушку й Торбічу

7 Лютого 2015
3221

Нагороди Асоціації польських журналістів вручать Каплюк, Андрушку й Торбічу

3221
Нагороди Асоціації польських журналістів вручать Каплюк, Андрушку й Торбічу
Нагороди Асоціації польських журналістів вручать Каплюк, Андрушку й Торбічу

9 лютого о 13.00  у прес-центрі Національної спілки журналістів України відбудеться вручення заохочувальних дипломів фіналістам Польсько-українського конкурсу журналістської майстерності, а також професійна дискусія за участі авторів резонансних розслідувань та медіа-експертів. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Нагадаємо,  у польсько-українському творчого конкурсі, який третій рік поспіль проводять Асоціація польських журналістів, Національна спілка журналістів України (НСЖУ) і Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ). Як повідомляла «Детектор медіа», цього року перемогу зперемогли Сергій Андрушко, Катерина Каплюк і Володимир Торбіч.

 

Журналістку «Слідство. інфо» Катерину Каплюк відзначено за матеріал «Сімейні цінності Едуарда Ставицького» (сайт «Українська правда») про корупційні схеми та кар'єрні злети колишнього міністра енергетики України.

 

Журналіст «Радіо Свобода» Сергій Андрушко переміг завдяки матеріал «Два дні на Банковій» про відвідувачів (в тому числі і нічних) Адміністрації Президента Порошенка.

І пані Каплюк, і пан Андрушко посіли перше місце.

 

Третє місце у Володимира Торбіча із агенції «Четверта влада». Його відзначено за матеріал «Війна за поліський бурштин» - про справжню «війну» за право нелегально добувати бурштин на Рівненщині.

 

У заході візьмуть участь Агнешка Ромашевська-Гужі, віце-президент Польської Асоціації Журналістів та директор польського телеканалу «Белсат ТВ», Сергій Томіленко, перший секретар Національної спілки журналістів України, Юрій Луканов, голова Незалежної медіа-профспілки.

 

В рамках заходу також відбудеться професійна дискусія на тему «Стара і нова влада у журналістських розслідуваннях та викривальних матеріалах» - про те, чому дії як старої, так і нової влади стають предметом резонансних журналістських публікацій або сюжетів, про дотримання професійних стандартів і журналістської етики та інші актуальні питання роботи журналістів.

 

Нагадаємо, цьогоріч церемонія нагородження переможців відбулася у Варшаві 30 січня. Переможцем конкурсу на найкраще висвітлення міжнародної тематики у 2014-му році став журналіст Павєл Боболович. Його відзначено, зокрема, за телепрограму «Атака "Беркуту "», відзняту у Києві минулого року.

 

Зважаючи на значну кількість цікавих і резонансних матеріалів, що надійшли на конкурс, НСЖУ вирішила відзначити ще 8 журналістів заохочувальними нагородами.

 

Для участі у заході слід зареєструватися за телефоном  050 356 57 58  або електронною поштою: sekretar@nmpu.org.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду