Українські медіа повинні навчитись отримувати грантові кошти на окремі проекти – експерт

Українські медіа повинні навчитись отримувати грантові кошти на окремі проекти – експерт

4 Лютого 2015
2544

Українські медіа повинні навчитись отримувати грантові кошти на окремі проекти – експерт

2544
Українські медіа повинні навчитись отримувати грантові кошти на окремі проекти – експерт
Українські медіа повинні навчитись отримувати грантові кошти на окремі проекти – експерт

Тренер Фундації імені князів-благодійників Острозьких, залучений експерт СІРЕ Руслан Краплич заявив, що українські медіа повинні бути орієнтовані на проектну діяльність для здобуття грантів як на один з інструментів, що використовують ЗМІ у Європейському Союзі. Про це він сказав під час тренінгу у Львові, на якому йшлося про те, як українські медіа можуть отримати грантову підтримку від міжнародних донорських організацій, як правильно обрати і спланувати проект, котрий принесе успіх та фінансову вигоду, повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

«Я можу навести приклад: телеканал "Белсат", який працює в Польщі для Білорусі, щороку отримує 7 мільйонів умовних одиниць грантової підтримки. Який український канал може продемонструвати те саме? У Польщі телепроекти отримують до 20 мільйонів доларів або євро. І це не тільки тому, що вони - у ЄС, а тому, що вони правильно розвивають цю діяльність», - сказав експерт Руслан Краплич.

 

За його словами, учасники тренінгу, що представляли українські ЗМІ з різних регіонів, наводили ідеї можливих проектів, на які реально залучити кошти. Наприклад, це може бути спеціальний сервіс для переселенців зі Сходу, котрі переїхали до Львова - з картою міста, довідковою інформацією про різні установи тощо.

 

Задля успішної реалізації проектів, за словами Руслана Краплича, потрібні щонайменше дві умови: відповідальна особа за залучення коштів у медіа та переорієнтування 50% діяльності на ці потреби.

 

Тренінг у рамках проекту «Управління «новими медіа» - виклик для українських журналістів», який здійснюється Асоціацією польських журналістів, Національною спілкою журналістів України та Незалежною медіапрофспілкою за  підтримки програми Польсько-Американського фонду Свободи «Перетворення в регіоні» - RІТА, яку реалізує Фонд освіта для демократії. Тренерами виступили міжнародні експерти Томаш Пісула (консультант для медіа, громадських організацій та уряду), Руслан Краплич (Фундація імені князів-благодійників Острозьких, залучений експерт СІРЕ), Агнєшка Ромашевська-Гужі (керівник «Белсат» ТV, віце-президент Асоціації польських журналістів).

 

Нагадаємо, у Польщі нещодавно було вручено нагороди українським журналістам-переможцям польсько-українського творчого конкурсу, який третій рік поспіль проводять Асоціація польських журналістів, Національна спілка журналістів України (НСЖУ) і Незалажена медіапрофспілка України (НМПУ). Цього року перемогу здобули українські журналісти Сергій Андрушко, Катерина Каплюк і Володимир Торбіч.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2544
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду