ТСН у якості експерименту випустила газету «За Донбасс» для мешканців звільнених територій

ТСН у якості експерименту випустила газету «За Донбасс» для мешканців звільнених територій

2 Лютого 2015
5227

ТСН у якості експерименту випустила газету «За Донбасс» для мешканців звільнених територій

5227
ТСН у якості експерименту випустила газету «За Донбасс» для мешканців звільнених територій
ТСН у якості експерименту випустила газету «За Донбасс» для мешканців звільнених територій

Журналісти ТСН (канал «1+1») провели експеримент і видали газету для жителів тих регіонів на Донбасі, які були звільненій силами АТО, але протягом багатьох місяців не отримують доступу до українських ЗМІ. Про це йдеться у сюжеті «ТСН. Тиждень».

 

ТСН констатутє, що частина населення Донбасу на підконтрольній Україні території і досі перебуває під впливом кремлівської ідеології через відсутність мовлення українських телеканалів і руйнування системи розповсюдження української преси. Водночас мешканці Донбасу мають доступ до російського ТБ, яке веде активну інформаційну війну. Така ситуація, зазначає ТСН, зберігається  попри створення два місяці тому Міністерства інформаційної політики і заяви міністра Юрія Стеця, що його кабінет буде знаходитись у Слов'янську (Донецька область).

 

Журналіст ТСН Сергій Гальченко вирішив провести експеримент, аби з'ясувати, скільки треба коштів, щоб підготувати інформаційний вісник для мешканців «сірої зони» АТО. «Провели власний експеримент, аби продемонструвати, що чиновникам потрібні лише бажання і зовсім крихітний бюджет, аби хоч почати визволяти захоплені російською пропагандою душі», - повідомляє ТСН.

 

Друковане видання отримало назву «За Донбасс», на першій шпальті було опубліковано практичну інформацію, як залишити зону обстрілів і які умови нової пропускної системи в зоні АТО. В основі матеріалів - компіляції статей українських ЗМІ, наклад вісника - 1000 примірників. На підготовку і друк газети  журналісти ТСН витратили тисячу гривень і два дні. Розповсюдили видання у Дебальцевому (Донецька область), Попасній (Луганська область) фронтові кореспонденти каналу «1+1». «Кореспондент ТСН Олексій Бобровников виконав другу частину цієї місії - і відвіз тираж газети туди, де немає ніяких новин, окрім чуток і пропаганди - у геть інший, відмінний світ», - повідомляє ТСН.

 

Як з'ясували журналісти ТСН, для друку такої газети накладом 100 тис. примірників необхідно всього 8000 грн.

 

Нагадаємо, у державному бюджеті України на 2015 рік передбачено 4 млн грн на фінансування новоствореного Міністерства інформаційної політики та 1 млн грн на підтримку забезпечення позитивного іміджу України. Президент України Петро Порошенко пояснює доцільність створення Міністерства інформаційної політики необхідністю ефективної контрпропаганди в умовах інформаційної війни.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5227
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду