Невідомі знову скоїли замах на вбивство журналіста «Дорожнього контролю» Володимира Маралова (ВІДЕО)

26 Січня 2015
4581

Невідомі знову скоїли замах на вбивство журналіста «Дорожнього контролю» Володимира Маралова (ВІДЕО)

4581
Невідомі знову скоїли замах на вбивство журналіста «Дорожнього контролю» Володимира Маралова (ВІДЕО)

25 січня у Чернігові було скоєно замах на вбивство журналіста і активіста «Дорожнього контролю» Володимира Маралова.  Про це повідомляє сайт «Дорожній контроль» («ДК»).

 

Сайт опублікував репортаж з місця, де вранці 25 січня гранатою було підірвано автомобіль журналіста «ДК» Володимира Маралова.  «Зловмисники встановили розтяжку в машині Володимира. Коли журналіст відкрив двері, вирвалася чека і граната впала на килимок в салоні. Володимир встиг відскочити і лягти на землю. Через кілька секунд пролунав вибух. За словами саперів, це була граната Ф-1. Була знайдена чека, а також осколки. На місце приїхали співробітники міліції і СБУ. Після фіксації обставин події, підірвану машину передали Володимиру на зберігання. Автомобіль відновленню не підлягає. Весь кузов посікло осколками, а в днищі утворилася величезна діра», - повідомляє «Дорожній контроль».

 

Володимир Маралов пов'язує даний замах зі своєю журналістською діяльністю через те, що його основний напрямок - люстрація працівників міліції, які служили при Вікторові Януковичу. «Завдяки розслідуванням Володимира, ряд начальників ДАІ позбулися своїх посад», - стверджує «ДК».

 

 

25 січня до чергової частини Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення про спрацювання невідомого вибухового пристрою, який знаходився в легковому автомобілі, повідомляє СЗГ УМВС України і Чернігівській області.

 

«Як тільки правоохоронці отримали інформацію про подію, на місце вибуху негайно виїхали слідчо-оперативні групи Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ та Управління МВС в області на чолі з керівником УМВС. Прибули експерти-вибухотехніки і рятувальники. Працівники ДАІ перекрили рух транспорту вулицею, де стався вибух, а саме місце події було очеплене міліцією аби убезпечити життя і здоров'я громадян на випадок, якщо там ще лишилися вибухонебезпечні предмети», - повідомляє міліція.

 

Правоохоронці в першу чергу поспілкувалися з автовласником, який, на щастя, не постраждав. Міліція повідомляє, що в автівці вибите скло та посічена осколками обшивка.

 

«Автовласник розповів, що як тільки він відкрив двері свого легковика Mitsubishi-Carisma, припаркованого біля дому, на асфальт випав якийсь підозрілий предмет. Чоловік ледве встиг відскочити і заховатися за кучугурами снігу, як пролунав вибух. Оперативники опитали сусідів потерпілого, провели подворові обходи, що дозволило відновити хронологію подій та встановити можливих свідків. Вилучені осколки вибухотехніки направили на експертизу», - йдеться у повідомленні правоохоронців.

 

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 15 (замах на злочин) та пунктом 5 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Триває досудове розслідування, яке перебуває на контролі керівництва УМВС України в Чернігівській області.

 

Нагадаємо, у ніч з 25 на 26 лютого 2014 року автомобіль активіста і журналіста «Дорожнього контролю» Володимира Маралова на трасі Київ-Чернігів обстріляли невідомі.  Близько другої години ночі  рух авто заблокував БМВ Х5, з якого вийшло двоє людей. Без будь-яких пояснень  невідомі відкрили вогонь по машині активіста «Дорожнього контролю» з бойового пістолета ПМ. Володимир Маралов вчасно пригнувся і натиснув на газ, що врятувало йому життя. Він не постраждав, йому вдалося доїхати до міста та викликати міліцію. Правоохоронними органами порушено кримінальну справу за статтею замах на вбивство.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4581
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду